Pevkur arutas Ida-Virumaa nelja linna juhtidega koostööd riigikaitses

BNS
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur Sirgalas.
Kaitseminister Hanno Pevkur Sirgalas. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Hanno Pevkur kohtus Ida-Virumaal Narva, Narva-Jõesuu, Sillamäe ja Kohtla-Järve omavalitsusjuhtidega, kellega arutas koostööväljavaateid riigikaitses.

«Kohalike omavalitsuste kohtumistelt jäi kõlama, kui tähtis on omavalitsuste jaoks koos kaitseministeeriumi, kaitseväe ja Kaitseliiduga arutada piirkonna riigikaitselisi arenguid ning olla võimalikult varakult kaasatud. Näiteks tuule- ja päikeseenergia ning riigikaitseliste objektide arendamisel on mõlemapoolsed huvid ja hea läbisaamine hädavajalik,» ütles kaitseminister peale kohtumisi Ida-Virumaa omavalitsusjuhtidega.

«Arutasime, millised võimalused on leevendada piiranguid, mis kaitseobjektide rajamise või laiendamisega äri- ja majandustegevusele paratamatult tekivad. Väga oluline teema meie kohtumistel oli riigikaitse ja selle karjäärivõimaluste tutvustamine Ida-Virumaa koolinoortele. Rõõmustav oli, et need aruelud olid väga avatud ja et meil on omavalitsusjuhtidega Ida-Virumaal ühine arusaam riigikaitse ja Eestis paiknevate liitlaste panuse olulisusest piirkonda,» lisas Pevkur.

Kaitseminister tegi väljasõidu ka Sirgala harjutusväljale, mille laiendus hõlmab täielikult riigimaid kasutades endist põlevkivikarjääri. Ühes kaitseväe relvastuse uuendamisega tuleb parandada kaitseväelaste ja liitlasüksuste harjutustingimusi. Eesti ainsa suurema harjutusvälja ehk keskpolügooni võimalused selleks on ammendunud, nagu ka Soome ning Läti harjutusväljade võimalused.

Kaitseväe keskpolügoonil on võimalik teha soomusmanöövri ning kaudtuleharjutusi. Sirgala harjutusvälja põhiliseks kasutajaks on Jõhvi sõjaväelinnaku üksused Kalevi ja Viru jalaväepataljon. Sirgala harjutusväli paikneb Narva-Jõesuus, mis hakkab saama senisest kolm korda suuremat häiringutasu ning esimest korda hakkavad seda saama Alutaguse ja Toila vald. Sellele eelnevalt on vaja harjutusvälja laiendus kinnitada valitsuse otsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles