Aastapäevakontserdi kava saab põneval moel ennustada

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Septembri keskel sai Jaan-Eik Tulve pakkumise korraldada aastapäevakontsert.
Septembri keskel sai Jaan-Eik Tulve pakkumise korraldada aastapäevakontsert. Foto: Bart Babinski

Estonia teatri- ja kontserdimajas toimuva aastapäevakontserdi kunstilise juhi Jaan-Eik Tulve sõnul tuleb tänavune kontsert tavapärasest pikem ning paari esinejat ühendab üks konkreetne sünniaasta. Seega antakse meile põnev kontserdieelne mõistatus: kes Eesti virtuoosidest on just sellel aastal sündinud?

Jaan-Eik Tulve senine karjäär on möödunud vanamuusikaansambli Vox Clamantis kunstilise juhi ja dirigendina, samuti on ta 1996. aastast gregooriuse laulu õppejõud Eesti Muusikaakadeemias. Teda on muu hulgas premeeritud nii Valgetähe V klassi teenetemärgi kui ka Eesti Vabariigi kultuuripreemiaga.

Pakkumine asuda tänavuse aastapäeva kontserdi kunstiliseks juhiks tuli Tulvele septembri keskel, nii et selle kontserdi organiseerimine on toimunud mitu kuud kestva protsessina. Enamgi veel, Tulve ülesandeks on juhtida kontserti ajal, mil Ukraina sõja algusest on möödas kaks aastat ning eestlasi kammitseb ärevus ja sõjahirm. Tulve sõnul on need tunded temagi sees olemas ning peegelduvad ka kontserdis, aga ometi ei tohiks lootus kaduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles