FOTOD JA VIDEO Toetusavaldus dr Kõrgveele: «Haigla ei ole poliitiliste mängude koht» (2)

Diana Harlamova
, ajakirjanik
Uuendatud 29. veebruar 2024, 18:22
Copy

Narva Raekoja platsil kogunesid meedikud ja narvalased, et toetada Narva haigla juhatajat dr Ago Kõrgveed, kelle haigla juhatus eesotsas Aleksei Jevgrafoviga kavatseb ametist tagandada. 

Rahumeelsele meeleavaldusele on kogunenud ligi 200 inimest, paljudel on ka plakatid. Kõik plakatid on suunatud Raekoja hoone poole, et just haigla nõukogu liikmed neid näeksid ja loeksid. 

«Ma tulin siia, et toetada Agot ja kõiki Narva haigla töötajaid. Jälgides seda, mida keskerakondlased jälle tahavad teha minnes vastu Narva haigla töötajate soovidele, ma ei suutnud koju jääda... Ma olen keskerakondlaste vastu, sellest räägib ka minu plakat,» rääkis meeleavaldusele kohale tulnud Milan. 

«See on sigadus! Nii ei tohi asju ajada, inimestega nii ei käituta. Narva võim on jälle omakeskis kõik ära otsustanud, arstidelt küsimata,» rääkis Tatjana.

Meeleavaldusele tuli kohale dr Kõrgvee. «Ma töötasin ausalt ja nõudsin seda ka teistelt. Ma ei tunne ennast süüdi. Nõukogu liikmed nägid palju vaeva, et midagi üldse leida. Kui aga väga üritada, siis leiab igalt juhilt midagi,» lausus dr Kõrgvee. 

Meeleavaldajad karjusid pärast Kõrgvee lauseid «braavo Ago Kõrgvee». Pärast seda sisenes Kõrgvee Raekotta. 

Meeleavaldajad karjusid ka «Häbi, Jevgrafov!» ja «Nõukogu mine koju!».

Haigla nõukogu liige Vadim Orlov ütles Rus.Postimehele, et on hoiatanud töötajaid avalikes aktsioonides osalemise eest. Tema väitel on nõukogu tuvastanud tõsiseid finantsdistsipliini rikkumisi ja haigla töötajatest võivad saada nende kaasosalised.

Postimees kirjutas varem, et täna pidavat haigla nõukogu tagandama Ago Kõrgvee. Jevgrafovi sõnul on Narva haiglale juba uus juht leitud ning ei ole tarvis ka mingit konkurssi selleks korraldada.

Kuigi hommikul tabas dr Kõrgveed terviserike ning ta viidi Tartu Ülikooli kliinikumi, siis nõukogu kohtumist edasi ei lükatud. Rus.Postimehele kinnitas Jevgrafov, et dr Kõrgvee kohalolu ei ole kohtumisel määrav. «Kõrgvee kohalolu ei ole vajalik,» lausus Jevgrafov.

Kella 14 paiku ütles allikas Postimehele, et dr Kõrgvee suundub ikkagi kohtumisele. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles