SÕLMKÜSIMUS Kust leida raha, et osta kahe sõjanädala jagu laskemoona? (46)

Copy
Laskemoona hind on kaitseminister Hanno Pevkuri sõnul püsinud küll üsnagi normaalsena, kuid nagu riigi kaitseinvesteeringute keskus oma aasta kokkuvõttes mainis, siis laskemoonaturg on muutunud üha volatiilsemaks ja suurim väljakutse on laskemoonatarnete tagamine kliendile.
Laskemoona hind on kaitseminister Hanno Pevkuri sõnul püsinud küll üsnagi normaalsena, kuid nagu riigi kaitseinvesteeringute keskus oma aasta kokkuvõttes mainis, siis laskemoonaturg on muutunud üha volatiilsemaks ja suurim väljakutse on laskemoonatarnete tagamine kliendile. Foto: Matt Rourke

Lähiaastatel ostab kaitseministeerium laskemoona ligi 1,35 miljardi euro eest. Kuid puudu on veel 1,6 miljardit, et meie moonavarud kaitseplaanidega kooskõlla viia.

See on raskesti hoomatavalt suur summa ja head ideed, kuidas see kohustuslikuna näiv asi ära teha, ei paista.

«See on meie hinnangul absoluutselt kriitiline asi, mis Eesti riigis tuleks kiiremas korras ära teha,» sõnas moonalünga kohta kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm juba novembris Eesti Rahvusringhäälingule. Sama juttu rääkis kaitseväe juhataja Martin Herem. Veebruari jooksul korrati neid sõnumeid.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles