Uutel majadel peab olema varjend (4)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinnas Tammsaare tee 85 asuva elamu korteriühistu esimees Aavo Vään leiaks majas varjumiskoha 10-20 inimesele, sest 16-korruselisel hoonel ei ole keldrit. 
Tallinnas Tammsaare tee 85 asuva elamu korteriühistu esimees Aavo Vään leiaks majas varjumiskoha 10-20 inimesele, sest 16-korruselisel hoonel ei ole keldrit. Foto: Sander Ilvest

Kaks aastat pärast Ukraina sõja algust tuli siseministeerium välja plaaniga kehtestada uute hoonete ehitamisel varjendi rajamise kohustus ja olemasolevatele hoonetele varjumiskoha nõuded.

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) nentis eilsel pressikonverentsil, et elanikkonnakaitses tuleb hakata tasa tegema 30 aastat tegemata tööd. «Vaadates julgeolekuolukorda meie regioonis, on oluline, et hakkaksime tegutsema selle nimel, et sõjalise ohu korral oleks meie inimesed kaitstud. Sõjaline vastupanuvõime on täpselt nii tugev, kui on tagala. Varjumine on laiemas elanikkonnakaitses oluline, sest sellega säästame inimelusid olukorras, kus vaenlane ründab sõjaliste objektide asemel tsiviilelanikkonda – nagu venelased on seda Ukrainas juba kaks aastat teinud,» ütles Läänemets.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles