Rainer Saks kandideerib Parempoolsetega Euroopa Parlamenti

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rainer Saks.
Rainer Saks. Foto: Madis Veltman

Julgeolekuekspert Rainer Saks kandideerib Euroopa Parlamenti erakonna Parempoolsed nimekirjas.

«Soovin toetada uut jõudu, mis toob natuke tagasi 1990. aastate uuenduslikku meelsust, kuid vaatab ettepoole, mitte ei tegele minevikuga,» selgitas Saks valikut Parempoolsetega kandideerida. Saks ütles, et jääb poliitikaski enda teemade juurde - julgeolekupoliitika, Eesti kui Euroopa piiririigi vajadused, ohud ja võimalused.

«Minu kogemus ja teadmised võimaldavad kaasa rääkida kogu Euroopa julgeoleku ja seeläbi ka Eesti tuleviku tagamise nimel,» lausus Saks. Ta lisas, et meil tuleb tagada Euroopa idatiiva julgeoleku probleemide senisest parem mõistmine ning neist lähtuvate huvidega arvestamine. «Euroopa julgeolek on tervik, mida tuleb koos ehitada, aga seista tuleb Eesti huvide eest,» sõnas Saks. 

Parempoolsete juht Lavly Perling rääkis, et teab Rainerit ja tema vaateid juba aastaid. «Seega on mul hea meel, et ta otsustas oma kogemusi ja teadmisi Eesti hüvanguks just Parempoolsetes rakendada. Ikka selleks, et muuta julgete otsuste ja arukate lahenduste abil poliitikat vastutustundlikumaks,» ütles Perling.

2011.-2015 aastal töötas Rainer Saks Teabeameti peadirektorina, hiljem välsiministeeriumi kantslerina. 2020 asus ta tööle küberturbeettevõtte CybExer Technologies välissuhete juhina.

Parempoolsete kandidaatide nimekirja Euroopa Parlamendi valimistel kinnitab erakonna volikogu 13. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles