Probleemid mälu, mõtlemiskiiruse ja keskendumisvõimega? Millest saaks abi?

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: Shutterstock

Tänapäevane digilahendusi tulvil maailm muudab meie elu lihtsamaks ja pakub uusi võimalusi, kuid võib ka tekitada erinevaid vaimse tervise probleeme. Terviseuuringutega on tuvastanud, et üha sagedamini esineb tervetel ja täies elujõus keskealistel ja noorematel inimestel probleeme keskendumis- ja analüüsivõime, mälu ja mõtlemise kiirusega. Mis on selle põhjuseks ja millest oleks abi?

4 põhjust, miks esineb järjest rohkem probleeme mõtlemisvõime, keskendumise ja mäluga.

Informatsiooni üleküllus. Meie igapäevaelu on täis mitmekesist infot, olgu selleks siis tööülesanded, e-kirjad, sotsiaalmeedia postitused või avalik meedia. Pidev infovoog kipub aju üle koormama, tehes raskeks keskendumise ja olulise info meeldejätmise.

• Kiirest elutempost tingitud multitegutsemine (rööprähklemine) on muutunud elunormiks paljudele inimestele – olgu nad siis üliõpilased, töötajad või pereemad. Samaaegselt erinevate ülesannetega tegelemine ja pidev vajadus ühelt teemalt teisele ümber lülituda paneb aju suure koormuse alla ja väsitab. See omakorda nõrgendab aju võimet süveneda, otsuseid langetada ja tõhusalt probleeme lahendada.

Lühike tähelepanuulatus. Katkematu infovoog hakkab kahandama meie tähelepanuulatust. Pidevad teavitused, sotsiaalmeedia voog ja lakkamatud põgusad infokildude otsingud treenivad lühiaegset tähelepanu ja keskendumist, kuid samaaegselt kahandavad aju võimet pikemalt süveneda, keskenduda ja analüüsida.

Digitaalne mõju mälule. Nutiseadmete igapäevane kasutamine hakkab mõjutama meie mälu: me ei pea enam paljusid asju meelde jätma, kuna meil on infole juurdepääs igal ajahetkel. See võib põhjustada mälu nõrgenemist ja sõltuvust välistest allikatest.

Kõik need tegurid kokku hakkavad aja jooksul negatiivselt mõjutama meie mõtlemise kiirust, keskendumisvõimet ja mälu. Selle tõttu on äärmiselt oluline leida viise, kuidas toetada oma aju tööd, mõtlemisvõimet ja mälu, et säilitada terav mõistus ja hea töövõime ka tänapäeva kiires maailmas.

Millised ained on abiks?

Ajutegevuse ja mälu parandamiseks on soovitatud erinevaid tehnikaid, dieete ja elustiilimuutusi, mis aga paraku ei ole andnud märkimisväärseid tulemusi. Ajuteadlased, arstid ja biokeemikud on aastaid intensiivselt uurinud erinevate bioaktiivsete ainete potentsiaali mõtlemisvõime, keskendumise ja mälu parandamiseks. Nende uuringute põhjal on välja sõelutud viis ainet, millest on tõepoolest abi.

1. Fenüülalaniin on aminohape, mis on hädavajalik keskendumises ja mäluprotsessides osalevate virgatsainete sünteesiks. Toetades nende virgatsainete tootmist, toetab fenüülalaniin vaimset võimekust, tähelepanuvõimet ja mälu. Lisaks selle on selgunud, et fenüülalaniin parandab meeleolu ja vähendab ärrituvust.

2. L-arginiin on teine oluline aminohape, mis laiendab veresooni ning parandab aju verevarustust. Paranenud vereringe tagab aju optimaalse varustamise hapniku ja toitainetega. See omakorda aitab parandada keskendumisvõimet ja üldist vaimset võimekust.

3. Fosfatidüülseriin on aju- ja närvirakkude oluline koostisosa. Ta aitab ka kaasa rakkudevahelisele infovahetusele, mis on hädavajalik mõtlemis- ja tajuprotsesside ladusaks toimimiseks. Uuringud on näidanud, et fosfatidüülseriin aitab parandada mälu ja keskendumisvõimet ning toetab vaimset „teravust“.

4. Hõlmikpuu (Ginkgo Biloba) ekstrakt suurendab hapniku ja toitainete transporti ajurakkudesse, toetades aju tööd, mälu ja tajuprotsesse.

5. Magneesium on oluline mineraal, mis mängib keskset rolli ajufunktsiooni tagavates biokeemilistes mehhanismides. Magneesium aitab kaasa virgatsainete sünteesile, soodustab keskendumist ja lõõgastumist ning aitab võidelda stressiga.

Solemax Neuro – viie bioaktiivse aine võimas koosmõju.

Solemax Neuro on nutikas komplekspreparaat, mis sisaldab kõiki 5 eespool kirjeldatud bioaktiivset ainet kõige efektiivsemates vahekordades. Toote koostisosad võimendavad ja täiendavad vastastikku üksteise toimeid, parandades ajutegevust, mälu ning keskendumis- ja mõtlemisvõimet ning tagades samas ka parema meeleolu. Solemax Neuro aitab saavutada paremaid tulemusi nii õpingutes kui ka töös ning sobib kõigile vanusegruppidele – nii õpilastele, noortele, keskealistele kui ka eakatele inimestele.

Solemax on saadaval märtsis soodushinnaga www.kbmtervis.ee e-poest SIIT ja Südame apteekides üle Eesti.

Foto: KBM Pharma OÜ
Copy
Tagasi üles