Ekslike andmetega tunnistusel paljastus lisaks kvaliteedimärgi õiguseta kasutamine

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
«Kui puudub kehtiv sertifikaat, on logo kasutamine keelatud,» sõnas Bureau Veritase Eesti juhataja ja juhtaudiitor Tiit Hindreus.
«Kui puudub kehtiv sertifikaat, on logo kasutamine keelatud,» sõnas Bureau Veritase Eesti juhataja ja juhtaudiitor Tiit Hindreus. Foto: Erakogu

Pärast seda, kui Postimees avaldas täna uuriva loo «Ekslike andmetega tunnistuste varjust tulid välja küsitavad allkirjad», kuidas Tallinna erateeninduskool (MTÜ Tetkool) on väljastanud mullusel koolitusel osalenutele ekslike andmetega tunnistuse, juhtisid mitu asjatundjat tähelepanu tunnistusel nähtavale ja kahtlusi tekitavale rahvusvaheliselt tunnustatud kvaliteedimärgile.

Postimees küsis seejärel tunnistuse all vasakus nurgas oleva Bureau Veritase ISO 9001 sertifikaadi logo ehtsuse kohta Bureau Veritase Eesti juhatajalt ja juhtaudiitorilt Tiit Hindreusilt, kes teatas, et Bureau Veritas ei ole kunagi väljastanud mitte mingisugust kvaliteedijuhtimise sertifikaati MTÜ Tetkoolile.

Seda kinnitab ka Eesti Kvaliteediühingu kodulehel avalikkusele kättesaadav Eestis väljastatud sertifikaatide andmebaas, mis sisaldab kõiki parajasti kehtivaid sertifikaate, olgu need Eestis väljastatud ükskõik millise tosina tegutseva sertifitseerija poolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles