ÜLEVAADE Keda mainitakse Eesti meedias enim?

Postimees
Copy
Eesti rallisõitja Ott Tänak mahub ka meedias mullu enim mainitud isikute hulka.
Eesti rallisõitja Ott Tänak mahub ka meedias mullu enim mainitud isikute hulka. Foto: Sander Ilvest

Meediamonitooringu ja -analüüsiga tegelev Station BMMG pani kokku pingerea Eesti meedias mullu enim mainitud isikutest ja organisatsioonidest. Kõige rohkem mainiti Venemaa režiimi juhti Vladimir Putinit, kellele järgnesid Eesti peaminister Kaja Kallas (RE) ja Ukraina riigipea Volodõmõr Zelenskõi, organisatsioonidest olid esikohal Euroopa Liit, Reformierakond ja Keskerakond.

Meedia andmeid töödeldi BMMG tehismõistuse lahenduse StationGPT kaasabil ja pingerida koostades võeti arvesse, kui palju kordi isikuid ja organisatsioone uudistes läbivalt mainiti. Kogu nimekiri hõlmab tuhandeid inimesi ja asutusi, kes Eesti meedias mainimist leidsid.

«Üldine pilt isikute ja organisatsioonide lõikes oli varasema aastaga võrreldes sarnane, aga esile kerkisid ka selged iseärasused,» märkis Station BMMG kommunikatsiooniekspert Toomas Randlo. «Kui 2022. aastal oli mainimiste arvult esikolmikus ka NATO, siis mullu kerkisid rohkem esile Eesti erakonnad. See näitab, kuidas fookus liikus sõja ja julgeoleku pealt taas pisut rohkem sisepoliitilistele teemadele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles