Müüki on tulnud suurepärase asukohaga kinnistud

Riigi Kinnisvara AS
Copy

Riigi Kinnisvara poolt on enampakkumisele pandud kolm väga hea asukohaga kinnistut: ajalooline hoone vanalinnas, hoonetekompleks Nõmmel ja atraktiivne büroopind kesklinnas.

Unikaalne hoone vanalinnas

Üks pakkumisel olev ajalooline hoone, suurepärase asukohaga Tallinna vanalinnas aadressil Lai tn 39/41, on tõeline arendajate maiuspala. Kinnistu asub Oleviste kiriku vastas, läheduses on kortermajad, hotellid, restoranid ning bürood. Endise Maaeluministeeriumi maja näol on tegemist pärliga, millest annab teha nii mõndagi.

Hoone edaspidine kasutusotstarve sõltub eeskätt uue omaniku huvidest ja ideest, aga kinnistu on sobilik nii kortermaja, büroohoone kui ka hotelli rajamiseks. Vara võib omada jätkuvalt ka avalikku kasutusfunktsiooni, näiteks koolimajana vm otstarbel. Arvestades vanalinna keskkonda, lisab kinnistule väärtust suur sisehoov. Lisaks on hoonel keldrikorrus, sinna saab planeerida abiruume.

Objekt koosneb kahest hoonest, mis on omavahel ühendatud. Lai tn 39 hoonel on kolm korrust kaubaliftiga ning Lai 41 hoone, mis on eritasandiline, kuni viie maapealse korruse ja liftiga. Hoone osi on võimalik kasutada eraldi.

Kinnistu jääb Tallinna vanalinna muinsuskaitsealale (mälestise registri nr 2589). Kui on soov hoone juures teha muudatusi saab vastavad soovitused ja meetmed Muinsuskaitseametist.

Kuna tegemist on suuremahulise ja atraktiivse objektiga, siis on enampakkumise periood kaheksa nädalat, mis võimaldab kõikidel huvilistel objekti ja sellega kaasuva dokumentatsiooniga põhjalikult tutvuda.

Hoonel on energiamärgis F, esmane kasutuselevõtu aasta Ehitisregistri andmetel 1869.

Hoone müügikuulutus on leitav siit.

Aadress: Lai 39/41, alghind 6 990 000 eurot, hoone suletud netopind 6 248.70 m2, enampakkumise tähtaeg: 30.04.2024

Foto: Riigi Kinnisvara AS

Büroopind Nõmme mändide all

Nõmme mändide all, aadressil Hiiu 42 asuval kinnistul asub kolmekorruseline haigla ning viiekorruseline büroohoone. Heas korras olev hoonete kompleks koosneb erinevatest korpustest, mida saab kasutada või üürida eraldi osadena. Hoonetekompleksil on ka keldrikorrus.

Büroohoone osas asusid varem Tervise Arengu Instituudi ruumid, mida on rekonstrueeritud 2005. ning laiendatud 2009. aastal. Viiekorruselises büroohoones asuvad bürooruumid, laboriruumid, üldkasutatavad ruumid, aula ja koosolekute ruumid ning tehnilised ruumid.

Haiglahoonel on kolm korrust, pööningukorrus ja keldrikorrus abiruumide ning tehnovõrkudega. Hoones asuvad palatid ja abiruumid. Üüripind on arvestuslikult 2000 m 2. Ehitisregistri andmetel oli hoone esmane kasutuselevõtu aasta 1971. aastal, energiamärgis on E.

Hea on teada, et haigla ruumide osas on kehtiv üürileping Põhja-Eesti Regionaalhaiglaga kuni 2031. aasta lõpuni, millega uuel omanikul on vaja arvestada.

Parkimine omal kinnistul asfalteeritud aladel.

Nõmme linnaosa üldplaneeringu kohaselt on tegemist avalikult kasutatavate- ja sotsiaalobjektide alaga. Puuduvad algatatud ja kehtestatud detailplaneeringud.

Hoone müügikuulutus on leitav siit.

Aadress: Hiiu 42, alghind: 4 100 000, hoone suletud netopind 10 349.10 m2, hoonete kompleks, mida saab eraldi kasutada, enampakkumise tähtaeg: 11.04.2024.

Foto: Riigi Kinnisvara AS

Hoone atraktiivses kesklinnas piirkonnas

Tegemist on erinevaid arendusvõimalusi pakkuva kinnistuga atraktiivses kesklinna piirkonnas aadressil Toompuiestee 7. Kinnistu ümbruses on kortermajad, äri- ning teenindushooned. Lähedal asuvad Eesti Rahvusraamatukogu, Kaarli kirik ja Vabaduse väljak. Heas korras hoone kolmel korrusel asuvad büroopinnad, majal on kõrge soklikorrus kus asuvad abiruumid. Parkida saab maja hoovis, millele on juurdepääs avalikult teelt. Kinnistul asub hoone ja garaaž.

Teadaolevalt on hoone ehitatud 20 sajandi alguses, 1900-1901 aastatel, viimane korrus ehitatud 1928. aastal. Hoonel on energiamärgis F.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt on tegemist korruselamute alaga, kus võivad paikneda nii korruselamud kui ka piirkonda teenindavad ettevõtted.

Hoone müügikuulutus on leitav siit.

Aadress: Toompuiestee 7, alghind: 1 950 000, hoone suletud netopind 1 306.70 m2, enampakkumise tähtaeg: 16.04.2024.

Foto: Riigi Kinnisvara AS

Detailsema info objektide kohta leiab siit, kõiki kinnistuid saab vaatama tulla eelneval kokkuleppel.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles