Rahulikum, odavam, privaatsem ehk miks reisida Tahkole madalhooajal

Tahko Suusakeskus
Copy
Foto: Tahko Suusakeskus

Kui sind eriti ei tõmba sigin-sagin, tahaksid reisida väiksemate kuludega ja mitte liiga kaugele, siis võib sulle sobida Tahko, aastaringselt Soome üks armastatumaid puhkuse sihtkohti. Suusahooaja lõppedes saabub Tahkol mõnus vaiksem hingetõmbeaeg, mil valitseb rahulikum kulgemise meeleolu, külastajad on pisut vähem ja hinnadki soodsamad kui kõrghooajal.

Kusjuures seejuures ei maksa sugugi arvata, et suusakeskusena tuntud Tahko muudel hooaegadel väljasurnud oleks. Siin leidub küllaga aastaringselt tegevust igale maitsele ja igale sihtgrupile üksikreisijatest kuni tööseltskondadeni välja. Võlub ju Tahko külalisi suuresti hingematvalt kauni loodusega ning just looduses liikudes kulubki privaatsus rohkem ära.

Testi ennast – mõtle alljärgnevate põhimõtete peale ja vaata järgi, kuidas sulle meeldiks idee puhkusest madalhooajal.

Jätkusuutlik ehk kestlik turism on sinu jaoks päriselt oluline. Selle põhimõtteks on külastajate suhestumine kohalike, nende kultuuri ja keskkonnaga. Sisuliselt on tegemist vastutustundliku reisimisega, mis toetab loodus- ja kultuuripärandi säilimist ning kohalike elanike heaolu. Külastades sihtkohta madalhooajal, annad teenusepakkujatele tööd ja leiba turismi kõrghooaja väliselt. Pikas plaanis on see kasulik ka külastajale endale, sest stabiilse sissetulekuga teenusepakkuja suudab kindlasti pakkuda tervikuna paremat kvaliteeti.

Foto: Tahko Suusakeskus

Sa tahad näha ja lähedalt kogeda, kuidas elavad kohalikud. Tõenäoliselt pole kohvikupidajal või majutuskoha peremehel kõrghooajal mahti sinuga rohkem suhelda, kui teenusepakkumiseks hädavajalik. Aga nüüd, kui kiire talvehooaeg on läbi saanud, tõmbavad nemadki ja kindlasti on neil saabunud külastajate jaoks rohkem aega. Täiesti vabalt võid leida end mõne värvika tegelasega pidamas tõsiselt filosoofilist vestlust või kogeda väga lähedalt, millist elu elatakse Tuhande Järve Maal siis, kui külalisi on parasjagu vähem.

Foto: Tahko Suusakeskus

Sa pigem väldiksid rahvahulki ning otsid privaatsust, eriti loodusest. Kujuta ette, et oled suusanõlval esimene laskuja! Mägi on värskelt hooldatud ning teised suusatajad ei ole veel saabunud. See kõik on sinu päralt! Need hetked on lühikesed, kuid väärtuslikud ja rõõmustavad. Sama lugu on ka igasuguse muu looduses liikumisega – ega me ei lähe ju matkarajale, metsa või järvele selleks, et olla seal koos võõraste inimestega. Läheme sinna ikkagi rohkemal või vähemal määral privaatsust otsima. Turismi madalhooajal saab ka muidu külastataval Tahkol kogeda privaatsushetki iseenda või oma lähedaste inimeste seltskonnaga.

Su eelarvega sobivad paremini soodsamad hinnad. Sarnaselt paljudele teistele turismisihtkohtadele kehtivad ka Tahkol madalhooajal soodsamad hinnad. Sestap tasub plaanid oma puhkust väljapoole tipphooaega ja arvestada ka Soome koolivaheaegadega. Sa lihtsalt saad sama raha eest rohkem.

Foto: Tahko Suusakeskus

Sulle ei meeldi asju pikalt ette plaanida. Oled pigem spontaansuse pooldaja ja reisideski meeldib sulle käigupealt otsustada, mida ette võtta. Kui ainuüksi teadmine, et majutus või atraktsioon on vaja broneerida mitu kuud ette, võib sind ärevusse ajada, siis tasub reisida rahulikumatel perioodidel. Madalhooajal üldiselt sellist muret pole ning saad oma puhkuse korraldada üsna spontaanselt ilma muretsemata, kas sulle jätkub kohti või kas sinu lemmik majutuspaik on soovitud ajal vaba.

Kui need ideed sind kõnetasid ja tekkis mõte reisida Tahkole väljaspool kõrghooaega, siis alusta oma Tahko kevadreisi planeerimist siit.

Copy
Tagasi üles