Võta rahulikult – lae oma patareisid kevadpuhkusel Tahkol!

Tahko Suusakeskus
Copy
Foto: Tahko Suusakeskus

Tunned, et vajad kevadväsimuse peletamiseks mõnusat lõõgastavat puhkust ja oleks vaja laadida patareisid? Just selline puhkusevõimalus ootab Kesk-Soomes Tahko turismikeskuses, kus on olemas kõik alates võrratust põhjamaisest loodusest kuni tipprestoranide ja mitmekesise meelelahutuseni.

Suusakeskusena tuntud Tahkol hakkab suusahooaeg lõppema – aprillis tehakse viimased suusasõidud ning siis on aeg tervitada kevadet. Kevadtalv Tahkol ongi talvisest tipphooajast veidi rahulikum, kuid samas on see parim periood just aja maha võtmiseks.

Foto: Tahko Suusakeskus

Tahko turismikeskus on avatud aastaringselt ning pakub igal hooajal omanäolisi puhkusevõimalusi. See piirkond areneb väga kiiresti ning puhkaja tunneb seda igal sammul – Tahkosse on lihtne tulla igalt poolt ja igasuguse transpordivahendiga, siin on küllaga suurepäraseid majutusepakkujaid ning imelisi kohalikust toorainest valminud hõrgutisi pakkuvaid restorane. Tegevust leidub nii paaridele, lastega peredele, sõpruskondadele, seenioridele ja ka tööseltskondadele.

Suur valik erinevaid majutusi

Kui mõtled lõõgastava puhkuse peale, siis vast kõige tähtsam on valida õige majutus. Valik Tahkos on tõesti suur – võib võtta luksussviidi koos spaateenustega, täisvarustuses luksusmajakese koos toitlustusega, rentida kõigi mugavustega südalinnakorteri või valida öömajaks hoopis majutus, mis asub täielikus vaikuses või mäetipus. On ju rahu ja vaikus tänapäeva kiire elu suurim luksus.

Muide, otse Tahko mäe tipus asub möödunud sügisel avatud Panorama Landscape hotell, kus rahu ja vaikust hinnatakse ning valvatakse lausa erilise hoolega. Siin on privaatsus nii hinnas, et soovi korral võib kogu külastuse sättida nii, et teiste hotellikülastajatega üldse ei kohtugi.

Foto: Tahko Suusakeskus

Planeerides oma puhkuse Tahkol kevadhooajaks, võid üllatuda selles, kui lihtne on puhkust korraldada – madalhooajale omaselt ei pea üldiselt majutuskohti väga pikalt ette planeerima ning enamik majutusasutusi pakub ka soodsamaid madalhooaja hindu. Uuri Tahko majutuse kohta lähemalt siit.

Mõnulemine spaas või looduses

Kelle jaoks puhkus tähendab eelkõige spaas mõnulemist, siis Tahkol on selleks mitmeid võimalusi. Täiskasvanuid ootab täiesti omanäoline ja unikaalne Metsaspaa, mis asub mäetipus ja mille kõik saunad ja basseinid on väljas, otse looduse keskel. Siin on eeskujuks võetud Jaapani populaarsed loodusspaad. Istudes puulatvadest kõrgemal asuvas saunas ja imetledes läbi suurte klaasakende ümbritsevaid vaateid Tuhande Järve Maale tunned, kuidas meel rahuneb ja hing saab kosutatud.

Foto: Tahko Suusakeskus

Kui Metsaspaa on väga privaatne ja luksuslik, siis traditsioonilisema spaa austajaid ootab Tahko Spaahotell, kus palju võimalusi lastega peredele ning aktiivset tegevust leiavad ka pere kõige nooremad.

Omamoodi meelte spaa on muidugi ka looduses viibimine. Külastades Tuhande Järve Maad tuleks seda võimalust kindlasti mõnuga kasutada. Tahko piirkonnas on rikkalikult erineva pikkusega matkaradu, jalgrattaradu, lõkkekohti, kalastamis- ja veematkavõimalusi. Loomulikult saab välitegevuse ühendada tubase olemisega – võta ette aktiivne matkapäev või mitu päeva ning lõpeta oma matk spaas lõõgastumisega.

Eraldi tähelepanu väärivad Tahko restoranid ja siin pakutav toit. Siin on mitmeid väga head menüüd pakkuvat restorani ning piirkonna restoranid pakuvad uhkusega kohalikust toorainest valminud roogi.

Foto: Tahko Suusakeskus

Tahko saab uhkustada ka auhinnatud söögikohtadega: Havu Kitchen & Bar valiti 2024. aasta märtsis Soome paremuselt kolmandaks restoraniks.

Alusta oma Tahko kevadreisi planeerimist siit.

Tahko piirkond numbrites

  • Kuopio kesklinna 60 km
  • Nilsiä kesklinna 12 km
  • Lennujaama 50 km
  • Raudteejaama 38 km
  • Helsingisse 450 km
  • Voodikohtade arv 8500
  • 20 restorani ja baari
  • 67 km murdmaasuusaradasid
  • 25 suusanõlva
  • 15 suusatõstukit
Copy
Tagasi üles