Uusim telefon, arvuti, käekell: miks on kavalam nutiseadmeid rentida?

Copy
Apple'i seadmed
Apple'i seadmed Foto: AVAD Baltic

Unistate kõige uuemast iPhone’ist, Macist, Apple Watchist või teistest Apple’i seadmetest? Smart Deali abil on võimalik neid rentida ilma mingi sissemakseta – tasudes ainult ühe osamakse kuus. Lihtsalt ärge ajage seda teenust segamini liisinguga – igakuised osamaksed on lausa kuni 30% madalamad võrreldes tavapärase liisinguteenusega ning seadmeid on võimalik pidevalt uute vastu välja vahetada.

Antti Aduri, iDeali Groupi juhi sõnul loodi Smart Deali teenus tarbijate muutuvaid harjumusi silmas pidades.

„Viimaste aastakümnete jooksul on tarbimistrendid dramaatiliselt muutunud – me ei osta enam CD-plaatidele või kassettidele salvestatud sisu, tellime lihtsalt võimaluse kuulata oma lemmikmuusikat või vaadata filme. Mõned tootjad pakuvad isegi võimalust rentida mitte ainult auto, vaid ka selle üksikuid funktsioone. Otsustasime samal viisil pakkuda tarbijatele uusimat Apple’i kogemust,“ räägib A. Adur.

Tema sõnul sobib see teenus väga suurele osale Apple’i tarbijatest, kes soovivad uusimat tehnoloogiat kasutada ilma midagi ootamata.

„Otsisime viise, kuidas neile sellist võimalust pakkuda, et see oleks lihtsam, paindlikum ja odavam kui liising. Märkasime, et eestlased vahetavad telefone ja nutikellasid keskmiselt iga aasta-kahe ning tahvelarvuteid ja arvuteid – iga kolme aasta tagant.“ Ütleb A. Adur.

Tema sõnul ei võimalda Smart Deali teenus mitte ainult kiiresti ja lihtsalt Apple'i seadmeid kasutama hakata, vaid ka vahetada need uute vastu, mis äsja turule ilmuvad.

„Rendi olemus on väga lihtne – ühe osamakse eest kuus kasutavad Smart Deali tarbijad ühte või isegi mitut valitud seadet: iPhone’i, Maci, Apple Watchi, iPadi või teisi. Kui plaanitud üks, kaks või kolm aastat on möödas, pole vaja teha muud, kui tagastada käesolev seade, valida uus ja kasutada taas uusimaid Apple’i tehnoloogiaid,“ sõnab A. Adur.

iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Foto: AVAD Baltic

Kiire ja lihtne: ilma mingi sissemakse ega tagatisrahata

Ekspert rõhutab, et Smart Deali on ülilihtne kasutada – renditeenuse saab tellida igast füüsilisest iDeali esindussalongist või e-poest.

"See ei nõua mingit sissemakset ega tagatist. Rendilepingu saab sõlmida iga täisealine Eesti kodanik, pärast oma isikusamasuse tuvastamist. Pärast esimese kuumakse tasumist võib koheselt valitud ühte või mitut seadet kasutama hakata,“ räägib A. Adur.

Ta lisab, et tarbijad, kellel on juba Apple'i seade ja kes soovivad seda Smart Dealiga uuendada, saavad vahetusteenust kasutades veelgi rohkem säästa.

"Vana seadme tagastanud tarbijale tehakse soodustus, mida ta saab rendi tellimisel ära kasutada. Lisaks saavad iDeali eksperdid aidata neil andmeid ühest seadmest teise tasuta üle kanda. Nad tutvustavad ka iga seadme toimimist, pakutavaid võimalusi ning pärast kliendi vajaduste väljaselgitamist soovitavad sobivaima variandi,“ sõnab A. Adur.

Tema sõnul valivad tarbijad ise, millal nad soovivad oma iPhone'i, Apple Watchi, Maci ja iPadi välja vahetada: aasta, kahe või kolme aasta pärast, olenevalt lepingutingimustest.

iDeali esindaja juhib tähelepanu sellele, et seadmete veebist rentimiseks tuleb vaid väljavalitud seadmed ostukorvi panna ja valida Smart Deali makseviis.

„Kodulehel saab kontrollida, kuidas maksete suurus olenevalt erinevast rendiperioodist muutub. Pärast sobivaima väljavalimist ja esimese kuu osamakse tasumist jääb üle vaid oma seadmed ära oodata – need võime koju, pakiautomaati või ostjale kõige mugavamasse iDeali salongi toimetada,“ räägib A. Adur.

Eksperdi sõnul valib klient pärast Smart Deali tähtaja lõppemist kas tagastada vana seade müüjale ja valida uus mudel või rendilepingu lõpetada.

Enam pole vaja raha sukasäärde koguda: olge esimene, kellel on uusim Mac

A. Aduri väitel muudab Smart Deal põhjalikult uusimate tehnoloogiate kasutamise reegleid – nende jaoks pole enam vaja pikalt säästa ning rendi saab tellida ka siis, kui seadmed on just turule ilmunud.

MacBook Air M3
MacBook Air M3 Foto: AVAD Baltic

„Kui kasutaja vajab kvaliteetseks tööks ja vaba aja veetmiseks uusimaid Apple’i seadmeid, siis rent annab talle vabaduse – ta ei pea enam end piirama ja nende hankimisega kaua ootama. Smart Dealiga saab tellida isegi äsja turule tulnud seadmeid. Näiteks juba mitu tarbijat on tellinud ka uue võimsa M3 kiibiga MacBook Airi, mis tuli turule vaid paar nädalat tagasi,“ ütleb A. Adur.

Tema sõnul on oluline ka see, et korraga saab rentida mitte ainult mitut Apple'i seadet, nagu iPhone, Mac, Apple Watch või iPad, vaid ka erinevaid aksessuaare või tarvikuid. Alates erinevatest juhtmevabadest AirPods kõrvaklappidest kuni laadijate, ümbriste, klaviatuuride või nutikellade stiilsete kellarihmadeni.

„Rent muudab kogu Apple'i ökosüsteemi kasutamise lihtsaks. Kõige mugavam on see, et olenemata valitud seadmete ja lisaseadmete arvust on võimalik tasuda vaid ühe osamaksega kuus,“ märgib ta.

Apple Watch SE
Apple Watch SE Foto: AVAD Baltic

Ikka ja jälle uus ning vanad seadmed ei jää sahtlipõhja tolmu koguma.

iDeali esindaja rõhutab, et Smart Deal erineb liisingust mitte ainult väiksemate maksete, võimaluse poolest pidevalt oma seadet uuendada, vaid lahendab ka sahtlites tolmuvate vananenud ja mittevajalike seadmete probleemi.

„Tänapäeva tarbijad soovivad omada vähem asju, kuid samas mugavat igapäevaelu, mida hõlbustavad kõige arenenumad tehnoloogiad. Samuti on oluline säästa, osata planeerida oma kulutusi, teada tarbimise keskkonnamõju. Smart Deal rahuldab kõiki neid vajadusi – rent on jätkusuutlikum viis kõige novaatorlikemate Apple'i seadmete omamiseks, kui iga paari aasta tagant uute ostmine,“ sõnab A. Adur.

Ta ütleb, et kui rendiperiood lõpeb ja klient valib uue seadme, hoolitseb iDeal vana seadme eest.

„Et vähendada mõju keskkonnale ja ressurssidele, hindame hoolikalt iga tagastatavat seadet. Võimalusel valmistame selle teiste tarbijate jaoks edasiseks kasutamiseks ette ja kui sellist võimalust pole, hoolitseme selle taaskasutuse eest. Nii ei muutu vanad telefonid, tahvelarvutid või kõrvaklapid elektroonikajäätmeteks“, väidab A. Adur.

iPad 10th
iPad 10th Foto: AVAD Baltic

Kodulehel https://www.ideal.ee/smart-deal-2 saate välja valida sobivaimad Apple'i seadmed ja tutvuda kõigi Smart Deali tingimustega.

Copy
Tagasi üles