Päriselu „TOP GUN“: uus dokumentaalsari annab enneolematu vaate Eestis teeninud Briti õhujõudude igapäevaellu

Viasat Explore
Copy
Foto: Viasat Explore

Märtsis esilinastub Viasat Explore’is haarav kuueosaline sari „Tippkutid: elu kuninglikes õhujõududes“, mis pakub enneolematut vaadet Briti õhujõudude õhuoperatsioonidesse. Heidame pilgu eesliini igapäevaelule ja vaatame, kuidas Ühendkuningriigi julgeoleku südameks olevad sõdurid teenivad Ämari lennubaasis ning turvavad Ida-Euroopas NATO õhuruumi, patrullivad Põhjamerel, et jahtida kahtlasi Venemaa sõjalaevu, ning suunduvad Lähis- Itta Daeshiga võitlema.

Foto: Viasat Explore

Ajalehes The Telegraph hinnati sarja nelja tärni vääriliseks ja selle kohta kirjutati: „Praegu on sellist kaadritagust pilti eriti vaja. Ukraina sõja tõttu on ülevaade kuninglike õhujõudude Lossiemouthi lennuväebaasist praegu tähtsam kui kunagi varem.“ Daily Mailis aga kirjutati: „Sarja imepärane kujutus lennuväest jätab vaatajad tummaks.“ Suurbritannias juba suurt menu pälvinud sari jõuab eetrisse 28. märtsil kell 23.00.

Kuninglike õhujõudude Lossiemouthi lennuväli on üks Suurbritannia kahest kiirreageerimisvalmidusega lennuväljast, kust hävitajad saadetakse välja vaid mõne hetkega ja kus ollakse alati valmis kõigeks, mis riigi õhuruumi ähvardama peaks. Heidame pilgu Lossie meeskonnale nende tööpostidel Eestis ja Akrotiri õhuväebaasis, kus nad viivad läbi operatsioone Azotize ja Shader.

Sarja põhirõhk ei ole ainult aukartust äratavatel õhumanöövritel ja tipptehnoloogial, vaid ka kuninglike õhujõudude koostööl oma liitlaste ja partneritega.

Venemaa sissetungi tõttu Ukrainasse 2022. aastal on ka kuninglikud õhujõud oma ettevalmistusi kiirendanud, juhuks kui peaks puhkema sõda. Meeskond kohtub kord nädalas ja eskadrillid teavad oma kohustusi. Kui konflikt peaks laienema ning haarama kaasa ka Suurbritannia, on iga piloot selleks valmis.

Samal ajal kui maailm seisab silmitsi üha ebakindlama geopoliitilise olukorraga, tuuakse sarjas esile nii Lossie meeskonna koostöövõimet, oskusi ja pühendumust kui ka selle otsustavat rolli Suurbritannia kaitsmisel kodus ja võõrsil ning õhus, merel ja maal.

Sarjas „Tippkutid: elu kuninglikes õhujõududes“, mis on eetris alates 28. märtsist neljapäeviti kell 23.00, ei näidata vaid Lossiemouthi lennuvälja telgitaguseid, vaid kuue osa vältel pürgitakse ka taevalaotusse, et uurida lähemalt kuninglike õhujõudude vankumatut pühendumust. 

Viasat Explore on tehtud teisest puust. Me oleme uudishimulikud, seiklushimulised ja kindla sihiga – uue ja ebatavalise uurimine on see, mis meid ajendab ja tegutsema paneb. Viasat Explore räägib uusimatest teaduslikest läbimurretest ning huvitavate tegelaste igapäevasest elust, kes teevad asju veidi teisiti. Telia ning Elisa klientidele on kanal saadaval ka noppekanalina hinnaga al 1€.

Copy
Tagasi üles