Vene kohus likvideeris Peterburi Eesti kultuuriseltsi (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peterburi Jaani kirik tegutseb edasi ka pärast kultuuriseltsi tegevuse lõpetamist, kogudusse kuulub praegu umbes 40 inimest. Pildil Peterburi Jaani kiriku õnnistamine 20. veebruaril 2011, sündmusel osales ka president Toomas Hendrik Ilves.
Peterburi Jaani kirik tegutseb edasi ka pärast kultuuriseltsi tegevuse lõpetamist, kogudusse kuulub praegu umbes 40 inimest. Pildil Peterburi Jaani kiriku õnnistamine 20. veebruaril 2011, sündmusel osales ka president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Venemaa Peterburi linnakohus rahuldas neljapäeval justiitsministeeriumi Peterburi ja Leningradi oblasti peadirektoraadi taotluse ja kustutas registrist üle 30 aasta tegutsenud Peterburi Eesti kultuuriseltsi.

Kohtu pressiesindaja ütles Interfaxile, et Peterburi Eesti kultuuriseltsil ei olnud tegevuse jätkamiseks piisavalt juhatuse liikmeid ning selts esitas taotluse oma tegevuse lõpetamiseks juriidilise isikuna.

Vene justiitsministeeriumi Peterburi ja Leningradi oblasti peadirektoraat esitas Peterburi linnakohtule taotluse kultuuriseltsi registrist kustutamiseks 26. veebruaril.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles