Kaja Kallas: Tallinna võimuläbirääkimisi kasutatakse väljapressimiseks (23)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix Baltics

Peaminister Kaja Kallase (RE) sõnul kasutatakse Tallinna võimuläbirääkimisi väljapressimiseks või millegi muu kokkuleppimiseks. Ta soovitas keskenduda pigem eestikeelsele haridusele ja läbirääkimistega kiiresti edasi liikuda.

Peaminister Kaja Kallas kritiseeris valitsuse pressikonverentsil Isamaa soovi seada Tallinna võimukoalitsiooni loomise üheks tingimuseks valimisõiguse äravõtmist Venemaa ja Valgevene kodanikelt kohalike omavalitsuste valimistel.

Kallas sõnas, et Tallinna linnavalitsus ei ole see koht, kus muudetakse Eesti põhiseadust. «Mul on üleskutse Isamaa juhile – meil on üks suur väljakutse Tallinnas ja see on eestikeelsele haridusele üleminek. Soov on nende läbirääkimistega edasi minna. See ei ole pooside võtmine ega populismi küsimus. Ma tõesti palun, et paneme selle linnavalitsuse kokku.»

Ta lisas, et las Tallinna inimesed arutavad Tallinna probleeme ja rõhutas, et igasugune muu tegutsemine või venitamine ei ole selles protsessis mõistlik. 

Kallas avaldas lootust, et Isamaa ei mängi Tallinna koalitsioonikõnelustel topeltmängu.

«Kui ma vaatasin seda Isamaa käitumist, siis mul tuli déjà-vu 2019 aastaga. Hakati veiderdama. Tekkis küsimus, kas seal on mingi teine mäng, tegelikult oligi. Ma väga loodan, et seekord ei ole teist mängu. Keegi ei maga. Me kuuleme ka, et Keskerakond peab neid läbirääkimised näiteks EKREga. Ma tahan rõhutada, et üks asi, mis on meil väga selge, on eestikeelsele haridusele üleminek.»

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles