Südamest solvunud: saarlased peavad oma haiglas tehtud auditit kallutatuks

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kuressaare haigla peab lõpetama südamestimulaatorite paigaldamise. See protseduur on alates juulist võimalik vaid piirkondlikes ja keskhaiglates.
Kuressaare haigla peab lõpetama südamestimulaatorite paigaldamise. See protseduur on alates juulist võimalik vaid piirkondlikes ja keskhaiglates. Foto: Freepik

Ettepaneku südamestimulaatorite paigaldamise õigus ära võtta tegi kardioloogide selts. Kuressaare haigla meelest on aga otsuse taga kius. Valitsus on valmis otsuse üle vaatama, kui eksperdid seda soovitavad.

Tervisekassa lõpetab Kuressaare haiglas südame kardiostimulaatorite paigaldamise rahastamise, sest nii mõnelgi ajavahemikus 2021–2022 sealt stimulaatori saanud patsiendil tekkisid tüsistused. Haigla hinnangul ei ole aga audit tehtud objektiivselt ning võrdlused pole ausad.

Kardioloogid leidsid 48 protseduurist kokku kuus tüsistust, sh kaks infektsiooni ehk haavapõletikku või -nakkust, ühe hematoomi ehk verevalumi ehk verelekke väljapoole veresoont, ühe hemoperikardi (veri südamepaunas), ühe pneumotooraksi (õhkrind ehk õhu leke rindkere õõnde) ja ühe elektroodi asendi muutuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles