Kongolanna elas pea kaks nädalat Tallinna lennujaamas

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Priit Simson / Postimees

Võltsitud dokumentidega Eestisse saabunud Kongost pärit naine pidi pea kaks nädalat elama Tallinna lennujaama külalistetoas.

Kongo Demokraatliku Vabariigi kodanikust naine saabus Tallinnasse Estonian Airi liinilennuga Moskvast ning esitas piirivalvele kehtiva passi, milles oli võltsitud Šveitsi elamisluba, rääkis Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang. Kuhu naine edasi sõita soovis, Eesti ametivõimud ei tea.

Kuna naise kodumaale tagasisaatmine nõudis aega, siis peatus ta Tallinna lennujaama transiittsoonis olevas külalistetoas. Kes kattis naise Eestis viibimise kulud, pressiesindaja öelda ei osanud, kuid kinnitas, et nende ametile see mingeid lisakulutusi kaasa ei toonud. Naine saadeti kodumaale 20. märtsil ning teda saatsid kaks Eesti piirivalve esindajat, kelle reisikulud tasus Estonian Air.

Esonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelineni sõnul enamikel sarnastel juhtudel saadetakse inimene tagasi juba järgmise lennuga, aga antud juhtumi korral keeldus Venemaa Kongo kodanikku tagasi võtmast. 

Seadusest tulenevalt peab väljasaadetava kulud (lennupiletid, majutus, toit) kandma lennufirma, kellega reisija riiki sisenes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles