Lidl – avalikud palgad, mitmekülgne hüvedepakett, tunnustused

Lidl Eesti
Copy
Foto: Lidl

Kuigi Lidl on Eesti turul tegutsenud vaid veidi üle kahe aasta, on kaubanduskett jõudnud nii mõndagi saavutada. Lidli fookus on olnud järjepidevalt töötajate heaolul ja seda on märgatud ka tööturul laiemalt. Käesoleva aasta alguses pälvis Lidl mitmeid tunnustusi tööandjana.

Töötajate heaolu

Juba teist aastat järjest tunnustati Lidlit rahvusvahelise sertifikaadiga Top Employer. Sertifikaati väljastab rahvusvaheline Top Employer Institute, hinnates ettevõtteid ulatusliku personalivaldkonna uuringu põhjal, mille teemade hulka kuuluvad töökeskkond, karjäärivõimalused, mitmekesisus, heaolu ja palju muud.

Ka CV-Online’i tehtud Eesti parimate tööandjate uuringus leiab Lidli kaubandussektoris viiendalt kohalt. Unistuste tööandja konkursil saadi aga kaubanduse, klienditeeninduse ja jaekaubanduse kategoorias lausa esimene koht. Konkursi käigus uuriti praegustelt ja potentsiaalsetelt töötajatelt, mida nad arvavad Lidlist kui tööandjast. Kuidas siis kommenteerivad Lidli töökeskkonda töötajad? Poetiim kommenteeris: «Lidl on suurepärane tööandja, kes panustab oma töötajate heaolusse, pakub lõpmatuid võimalusi arenemiseks ning on loonud imelised meeskonnad.» Samuti kommenteerisid töötajad: «Lidl on stabiilne, edukas ja oma töötajaid kaitsev ettevõte. Lidlis töötada on siiras rõõm, sest kõik kolleegid tulevad tööle rõõmsalt ja hea tujuga.» Lisaks tuli uuringust välja, et Lidlit nähakse ausa tööandjana, kes maksab valdkonna keskmisest kõrgemat palka ja pakub häid võimalusi eneseteostuseks.

Ka iga-aastasel värbamise turundusauhindade jagamisel saadi lausa kolm tiitlit – aasta parim tegu oli žürii hinnangul Lidl Eesti tööandja brändi terviklahendus. Võit saavutati ka kategoorias «Mitmekesisus ja kaasamine». Kirsiks tordil osutus aga kategooriateülese Grand Prix Kuldse Kala võit Lidli tööandja brändi terviklahenduse eest.

Kõik need tunnustused näitavad vaid üht – Lidl on õigel teel ning parima töökultuuri loomisel pingutatakse edasi.

Foto: Ilja Smirnov

Palgad on avalikud

Märtsist hakkab Lidl töökuulutustes avaldama peakontori ametikohtade töötasu. Juba turuletulekust saadik on Lidl avaldanud poetöötajate töötasu, seega on nüüd Lidl esimene kauplusekett Eesti turul, kes kandideerijatele kõikide positsioonide palgad avalikustab.

Lidl Eesti ja Lidl Läti personaliosakonna juhi Liina Kippasto sõnul on Lidl taas valdkonnas teerajaja, näidates head eeskuju kõigile jaekaubanduses ja teistes valdkondades tegutsevatele ettevõtetele. «Soovime tõsta veelgi meie atraktiivsust tööturul ja äratada usaldust Lidli kui tööandja vastu. Töötasu avaldamine võimaldab tõhustada värbamisprotsessi, aga ka suurendada meie palkade läbipaistvust töötajate seas. Meil on paigas palgastruktuur, mis tagab võrdse töötasu samal tasemel töötavatele inimestele ja ennetab seeläbi ka soolist palgalõhet,» lisas Kippasto.

Tervisekindlustus katab hambaravi

Lidlis on laialdane hüvede programm, mille väljatöötamisel on ettevõte arvestanud töötajate soovide ja vajadustega. Aluseks on võetud uuringuid, mis on tehtud töötajate seas, kuid analüüsitud on ka turu üldiseid soove.

Üks suurim hüve on jätkuvalt täiendav tervisekindlustus, mis katab muu hulgas hambaravi, eriarstivisiidi, prillide ostu ning mitmeid teisi teenuseid. Tervise hoidmise toetamist peetakse Lidlis üldse väga oluliseks. Seetõttu pakutakse töötajatele juba teisest haigestumise päevast haigushüvitist ja loomulikult on olemas ka sporditoetus.

Äärmiselt tähtsaks peetakse ka vaimset tervist, mistõttu pakutakse töötajatele tasuta konfidentsiaalset nõustamisteenust, kus töötajad ja nende pereliikmed saavad küsida nõu näiteks psühholoogilistes, finants- või juriidilistes küsimustes. Sel aastal töötati välja vaimse tervise programm, mille raames soovitakse tõsta töötajate teadlikkust vaimse tervise hoidmisel.

Lisaks tervise hoidmisele kaasatakse töötajaid läbi põnevate tegevuste. Mitu korda aastas korraldatakse temaatilisi kuid, näiteks on meeste ja naiste tervisele pühendatud tegevused, tähtpäevadel jagatakse kingitusi, tehakse viktoriine ja võistluseid.

Ka töötajad hindavad Lidli mitmekülgseid hüvesid, öeldes: «Lidli jaoks on töötajate heaolu väga oluline. Tänu sellele on meil kaalukad hüved, alates täiendavast tervisekindlustusest lõpetades täiendavate vabade päevadega.» Aga loorberitele ei jääda puhkama, ettevõtte hüvede pakett täieneb pidevalt. Näiteks kuigi algusest peale pakutakse täiendavaid vabu päevi abiellumise, matuste ja lapse esimese koolipäeva puhul, siis hiljuti lisandus ka täiendav vaba päev sünnipäeva puhul.

Unistuste tööandja 2024
Unistuste tööandja 2024 Foto: Lidl

Meeskonnatöö on kõige alus

Tööandjana soovib Lidl olla silmapaistev ja julge, lausa teerajaja. Ettevõte väärtustab oma töötajaid ning kommunikatsioonis tuuakse seda ka selgelt esile.

Põhimõte on juhtida eeskuju andes – tiim on ühtne ja meeskonnatöö on kõige alus. Üks põhjus, miks inimestele meeldib Lidlis töötada, on suurepärased kolleegid ja juhid, kes on igas olukorras toeks. Iga tegevuse keskmes on töötaja heaolu, oluliseks peetakse nii motiveerivaid hüvesid kui ka põhjalikku väljaõpet, mõnusat töökultuuri ja ettevõtte head sisekliimat.

Foto: Lidl

Kaubanduskett Lidl areneb hoogsalt

Nüüdseks on Eestis avatud juba 13 poodi. Praegu on Lidli kauplused Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Jõhvis, Narvas ning peagi ka Saaremaal. Värvates tiimiliikmeid uutes piirkondades, väärtustatakse alati kohalikku kogukonda ning ettevõtte soov on pakkuda töötajatele parimaid töötingimusi ja -võimalusi.

Lidl on lühikese ajaga turul kanda kinnitanud ja laienemisplaanid on suured. Värske tulijana on Lidl võitnud paljude klientide, töötajate ning tööotsijate poolehoiu.

Vaata tööpakkumisi siit: karjaar.lidl.ee

Foto: Lidl
Copy
Tagasi üles