Sisekontroll tuvastas Tallinna Hambakliinikus süsteemsed probleemid

Postimees
Copy
Hambaarsti tool.
Hambaarsti tool. Foto: Shutterstock

Tallinna linna sisekontroll tuvastas SA Tallinna Hambakliinik tegevust kontrollides, et endiselt on lahendamata pikaajalised juhtimisprobleemid, ja uurib, kas nõukogu liikmeid on hoitud infosulus.

Linnapea kohusetäitja Madle Lippuse sõnul tegi ta linnavalitsusele ettepaneku Tallinna Hambakliiniku nõukogu tagasi kutsuda pikemaajaliste juhtimisprobleemide tõttu, millele osutas tähelepanu linna sisekontrolliteenistus ka kahe aasta eest järelkontrolli käigus. «Kokkuvõtvalt leidis sisekontroll juba toona, et kliiniku juhtimises olid süsteemsed probleemid ning andis soovitused asutuse juhtimise parandamiseks. Paraku ei ole tähelepanekute ega soovituste järgi varasemaid puudusi kõrvaldatud ning ka praegu käimasoleva sisekontrolli ülevaatest ilmnevad jätkuvad juhtimisprobleemid,» ütles Lippus.

Linnavalitsuse istungil osales ka Tallinna Hambakliiniku juhatuse liige Maksim Volkov, kellelt linnavalitsuse liikmed said aru pärida. Pärast arutelu pani linnapea kohusetäitja Madle Lippus hääletusele ettepaneku nõukogu liikmed tagasi kutsuda ja tegi ettepaneku määrata nõukogu uuteks liikmeteks Tallinna linnasekretäri Priit Lello, linnakantsleri Kairi Vaheri ja linna pearaamatupidaja Kaja Vahari.

Otsus toetust ei leidnud. Ettepaneku poolt oli kolm linnavalitsuse liiget ja vastu neli. «Sisekontroll jätkab oma tööd ja teen loodavale linnavalitsusele ettepaneku praegused nõukogu liikmed tagasi kutsuda ja uued määrata,» lisas Lippus.

Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele otsustab linna sihtasutuse või äriühingu asutamise, ühinemise, jagunemise, ümberkujundamise ja lõpetamise linnavolikogu. Sihtasutuse või äriühingu nõukogu liikmed nimetab ja muid asutaja õigusi teostab linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles