Kuidas ja milline päikeseenergia lahendus kõige muretumat säästu pakub?

Copy
Foto: Sunstyle OÜ

 

Olukord maailmas ei paku praegu kindlasti kellelegi väga suurt hingerahu. Üldiselt on meil ju kõigil Eestis elekter kättesaadav, ent ärevaks kisub siis, kui mõni energia keskjaam on tormikahjustusest rivist väljas või elektrihind on üüratult kalliks läinud. Nendel hetkedel pakub kindlustunnet ja hingerahu see, kui teil on olemas alternatiiv, kirjutab Meelis Lepikult, Sunstyle OÜ tegevjuht.

Parim alternatiiv on päikesepark - mitmel põhjusel

Üldistatult võib päikeseenergia puhul välja tuua selle kolm eelist.

Energiavarustuse kindlus. Kui teil on päikesepark, muutub teie elektrivarustus sõltumatuks välistest teguritest, nagu elektrivõrgu rikked või kõrged elektrienergia hinnad. Päikesepark võimaldab teil toota oma elektrit, mis võib katta suure osa või kogu teie elektritarbimisest, säästes teie raha pikemas perspektiivis. See annab teile kindlustunde ja turvalisuse oma energiaallikate osas.

Keskkonnasõbralikkus. Päikesepaneelid toodavad elektrit päikeseenergia abil, mis on taastuv ja keskkonnasõbralik energiaallikas. Päikesepargi ehitamine aitab vähendada süsinikuheitmeid ja keskkonnasaastet ning aitab kaasa kliimamuutuste leevendamisele.

Pikaajaline investeering. Kuigi päikesepargi ehitamine võib tunduda esmapilgul kulukas, on see investeering, mis tasub end ajas ära. Päikesepaneelide, inverterite ja akude kvaliteet on läinud ajaga paremaks ning hinnad on viimastel aastatel langenud. Lisaks soodustab riik taastuvenergia kasutamist läbi Kredexi toetuste.

Päikesepargil ja päikesepargil on vahe

Kui olete mõelnud päikesepargi ehitusele või omate mitte kõige paremini toimivat päikeseparki, siis järgnevalt on toodud mõned maailma nr 1 päikeseparkide komponentide tootja – Enphase’i – lahenduste eelised.

25 aasta pikkune tehasegarantii ja lihtne paigaldus

Enphase annab oma mikroinverteritele tervelt 25-aastase garantii, mida on konkurentidega võrreldes 10-15 aastat rohkem.

Lisaks sellele, et Enphase’i mikroinverterite süsteemile saab hiljem lihtsalt lisada paneele või akupanku, on mikroinverterite paigaldamine äärmiselt lihtne. Osavamad kliendid suudavad need meie aitamisel ja juhendamisel iseseisvalt paigaldada.

Enphase mikroinverterid on kõige ohutum lahendus

Ning seda nii Eesti turul kui ka kogu maailmas. Ei mingit kõrgepinget ja oht tulekahjule on välistatud. Et Enphase’i mikroinverterid vastavad ka kõige rangematele ohutusnõuetele, valitakse need tihti just koolidele ja haiglatele.

Karmimad tootekatsetused

Enphase’i mikroinverterid läbivad tööstuse kõige karmimad katsetused. Selle tulemusena on need targad inverterid võimelised panema iga päikesepaneeli maksimaalselt teie kasuks tööle. Pakkudes seeläbi maksimaalset efektiivsust ja kõrgemat tootlikkust.

Mikroinverterid töötavad iseseisvalt

Individuaalselt töötades täidab iga päikesepaneel oma maksimaalset potentsiaali. Üksik varjus või lume all olev, mustaks läinud või isegi katkine paneel ei mõjuta ülejäänud süsteemi efektiivsust.

Suurem efektiivsus igal ajahetkel

Bursti tehnoloogia lubab Enphase’i mikroinverteritel toota rohkem energiat päikesetõusu ja -loojumise ajal ning madala valgusega olukordades. 8-seeria mikroinverterid on off-grid’i võimekusega ja elektrikatkestuse korral on need võimelised majapidamise elektrivajaduse ära katma. Vaja on vaid lisada System Controller, mis süsteemi elektrivõrgust eraldaks (veel ei ole EL-i turul saadaval).

Enlighteni rakenduse abil on võimalik jälgida elektrikasutust reaalajas: kui suur on maksimaalne tootmisvõimsus või kui palju iga paneel eraldi suudab päikeseenergiat toota.

Kokkuvõttes saavutate uute Enphase’i 8-seeria mikroinverterite töökindlusega maksimaalse kokkuhoiu (miks mitte ka tuluteenimise) ja turvatunde

«Päikesepaneelid võivad olla küll katusel, kuid inverter on siiski see, mis teeb ära kogu reaalse töö.»
«Päikesepaneelid võivad olla küll katusel, kuid inverter on siiski see, mis teeb ära kogu reaalse töö.» Foto: Sunstyle OÜ

Enphase’i uus ülivõimuas aku ja nutikas ruuter

Lisaks on kohe Euroopasse tulemas Enphase’i uued 3-generatsiooni 5P-akud. Need on uskumatult võimsad, aga samas eelmisest mudelist palju kompaktsemad. Väiksemate akude moodne disain muudab majaomanike elu lihtsamaks, kuna neid on lihtsam paigutada või disainielemendina seinal kasutada, luues moodsa salvestussüsteemi. Neid akusid on võimalik lisada ka Eestis laialt kasutusel olevatesse string-süsteemidesse.

Uued akud on loodud just selleks, et käivitada ja hoida töös võimsamaid seadmeid, näiteks ahjud, pliidid või basseinipumbad.

Enphase’i akud ei ole traditsioonilises mõttes aga pelgalt akud. Need sisaldavad aku haldussüsteemi ja mitme režiimiga invertereid. See võimaldab ühendada mitu akut ühte süsteemi, tagades optimaalse jõudluse ja tõhusa akujuhtimise. Uus aku pakub akulaadimise optimeerimist, andmete jälgimist ja analüüsi ning on kaugjuhitav nutiseadmete kaudu. Rakenduse funktsiooni «Storm Guard» abil saate hoida oma kodu katkestuseks valmis, jälgides riikliku ilmateenistuse teateid lähenevatest tormidest. Kui see tuvastatakse, laevad akud end automaatselt täis, et tagada võimalikult suur varutoiteallikas.

Lisaks sellele, et uued 3-generatsiooni 5P-akud on turvalised, nutikad, väikesed ja moodsad, on neil ka 15-aastane tehasegarantii. Ikka selleks, et pakkuda kliendile suuremat meelerahu.

Peagi saabub eestlaste rõõmuks turule ka Enphase Energy ruuter. See on väga nutikas seade, mis suhtleb nii Enphase’i süsteemidega kui ka majapidamise eri seadmetega. See aitab jälgida elektrihinda ja ilmateadet ning selle alusel juhib näiteks soojuspump oma tööd. Toodet ennast arendatakse järjest paremaks ja see õpib pidevalt ka ise, analüüsides kasutusharjumusi, ilmateadet ja elektrihindu.

Foto: Sunstyle OÜ

Päikesepargi paneb toimima kogenud paigaldaja

Kui soovite investeerida tulevikku ning elada säästlikumalt ja turvalisemalt, on Enphase’i mikroinverterid ja akud kahtlemata parim valik. Siiski on väga arukas lasta need paigaldada oma ala parimatel spetsialistidel.

Ettevõttel SunStyle OÜ on oma valdkonna pikaajaline kogemus. Pakume teile täisteenust alates KOViga suhtlemisest ja Kredexiga lepingute sõlmimisest kuni päikesepargi rajamiseni. Oleme Eestis ainukesed, kellel on olemas sertifikaat, et paigaldada Enphase’i mikroinvertereid ja nende uusi 3-generatsiooni 5P-akusid.

Meie fookuses on eramutele mõeldud premium-lahendused. Need on küll konkurentidest veidi kallimad, ent tagavad seevastu tänu pikale garantiile meelerahu, kõrget efektiivsust ning maksimaalset ohutust (puudub kõrgepinge, kaarleegi või põlengu oht ning jaam lülitab end välja, kui võrgus on häired).

Vaadake meie tehtud töid ja võtke meiega ühendust! Pakkumise küsimine ei maksa midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles