ANALÜÜS Uut Tallinna koalitsiooni hoiab koos ühine vastane (15)

Mikk Salu
Copy
Tallinna koalitsioonikõnelused. Vasakult Urmas Reinsalu (Isamaa), Madle Lippus (SDE) ja Jevgeni Ossinovski (SDE). 
Tallinna koalitsioonikõnelused. Vasakult Urmas Reinsalu (Isamaa), Madle Lippus (SDE) ja Jevgeni Ossinovski (SDE). Foto: Tairo Lutter

Tallinna koalitsioonikõnelused on jõudnud järku, mida ka Postimees kümmekond päeva tagasi ennustas. On teemad, milles oli lihtne kokku leppida – näiteks Tallinna linnameedia kärpimine ja keskerakondliku toiduahela lõhkumine. On teemad, mida üks osapooltest tahab, aga teine vetostab – näiteks pole sotsid nõus Tallinna tasuta ühistranspordi kaotamisega.

Ja siis on Isamaa ning Vene kodanike hääleõiguse teema. Poliittehnoloogiliselt käib Isamaa üsna köie peal. Lühiajaliselt nad tõenäoliselt isegi kaotavad toetust. Nende reiting on olnud 28 protsendi ümber ja toetajate seas on kindlasti ka neid, kes ei mõista, miks Isamaa Tallinna võimukõnelustesse selle teemaga nii tugevasti sisse sõidab. Teisalt: ega Isamaal pole reitinguga praegu ka suurt midagi peale hakata. Kui on võimalik Isamaa jaoks olulises küsimuses (Vene kodanikelt valimisõiguse äravõtmine) kuhugi liikuda, siis miks mitte proovida.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles