Ossinovskile otsustava hääle andnud Saareoja: olen lahkunud Keskerakonnast (48)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Urmo Saareoja
Urmo Saareoja Foto: Sander Ilvest

Täna saadi Tallinna linnapea ametisse nimetamiseks hääled kokku üle noatera. Otsustava hääle andnud keskerakondlane ja lauluväljaku juhataja Urmo Saareoja sõnas Postimehele, et Keskerakonnal ei olnud välja pakkuda alternatiivi ametisse valitud linnapeale ning ta on otsustanud erakonnast lahkuda. 

«Keskerakonnal ei olnud välja pakkuda alternatiivi täna ametisse valitud linnapeale ja linnavalitsusele, millest on mul kauaaegse Keskerakonna liikmena väga kahju. Ma ei pidanud pealinna elanikele mõistlikuks sellise segaduse jätkumist,» selgitas Saareoja.

Saareoja sõnul toetas koalitsioonilepet üle poole Tallinna volinikest ning linnapeakandidaadile oli seega selge toetus. «Kui Jevgeni Ossinovski palus ka minult endale toetust, otsustasin seda eeltoodud põhjustel ka anda. Loodan, et koalitsioon saab nüüd tööle asuda ja linnajuhtimine saab olema tasakaalukas ning edukas,» lausus Saareoja.

«Tänase seisuga olen lahkunud Keskerakonnast ning tingituna muutustest Tallinna linnavolikogu koosseisus lõppeb ka minu mandaat volikogu asendusliikmena,» selgitas Saareoja ning lisas, et on munitsipaalpoliitikas osalemisele joone alla tõmmanud.

Kommentaarid (48)
Copy
Tagasi üles