Jepp- me räägime liikluskindlustusest!

Jepp.ee
Copy
Foto: AdobeStock

Liikluskindlustus on palju enamat kui lihtsalt järjekordne seadusest tulenev kohustus sõidukijuhtidele – see on oluline turvameede, mis kaitseb kõiki teedel liikujaid ja liikluses osalejaid. Eestis on liikluskindlustus kohustuslik iga registreeritud sõiduki jaoks, mis liigub avalikel teedel. Seega, kui sul on mootorsõiduk, on sul vaja sõlmida ka liikluskindlustusleping mõne kindlustusseltsiga.

Mis asi on üldse liikluskindlustus?

Liikluskindlustus on kohustuslik kindlustusvorm, mis hüvitab sõiduki omaniku või kasutaja poolt kolmandatele osapooltele tekitatud kahjud. See tähendab, et kui sa põhjustad liiklusõnnetuse, hoolitseb sinu kindlustusandja kannatanute vara- ja isikukahjude kompenseerimise eest. Küll aga õnnetuse põhjustajana, pead sa oma sõiduki remondikulud ise kandma.

Kui sa aga soovid ka oma autole lisakaitset, tasub sul sõlmida kaskokindlustus. Nimelt on kaskokindlustus mõeldud sõiduki kaitsmiseks mitmesuguste ootamatute sündmuste eest, mis võivad sõidukile kahju tekitada või selle hävitada. Kaskokindlustuse korral hüvitatakse sulle sõidukile tekitatud kahjud, olenemata sellest, kas olid ise õnnetuses süüdi või mitte.

Missugused sõidukid vajavad liikluskindlustust?

Eestis on liikluskindlustus nõutav kõigile mootorsõidukitele, mis osalevad liikluses. Nende hulka kuuluvad:

  • Autod: sealhulgas sõiduautod, kaubikud, bussid ja veoautod.

  • Mootorrattad ja mopeedid: kõik mootorrattad ja mopeedid, sõltumata mootori suurusest.

  • Haagised: kõik haagised, sõltumata nende kaalust.

  • Maastikusõidukid: ATV-d, UTV-d ja mootorkelgud.

  • Traktorid: need, mis osalevad avalikus liikluses.

Siiski on mõningad erandid. Eestis ei nõuta liikluskindlustust sõidukitele, mis pole liiklusregistris mootorsõidukina registreeritud- näiteks maastikusõidukina registreeritud ATV-d. Samuti ei pea kindlustama vanasõidukeid ja võistlussõidukeid, mida liikluses ei kasutata.

Kui palju ja kuidas arvestatakse liikluskindlustuse maksumust?

Kindlustusettevõtted rakendavad liikluskindlustuse maksete määramisel erinevaid metoodikaid. Iga kindlustaja peamine eesmärk on hinnata kindlustusriski võimalikult täpselt, et selle põhjal määrata kindlustusmakse suurus. Kindlustussektoris ei ole aga olemas ühtset standardit või lähenemist, mille järgi arvestada kliendi varasemat kahjuajalugu ja selle mõju kindlustusmaksele.

Liikluskindlustuse makse suurus võib sõltuda mitmest erinevast tegurist nagu kindlustatu varasemast kindlustus- ja kahjuajaloost, sõiduki margist, mootori võimsusest ning isegi lepingu sõlmimise kanalist. Seega ei ole võimalik teha üldistusi ega pakkuda välja mingeid kindlaid summasid. Täpse kindlustusmakse teadasaamiseks on vaja esitada liikluskindlustuse pakkumise taotlus ja sisestada kõik vajalikud sõiduki- ja isikuandmed.

Kuidas leida oma sõidukile sobiv liikluskindlustus?

Ühe võimalusena võid internetist otsida erinevaid liikluskindlustuse pakkujaid, et võrrelda nende hindu ja kindlustustingimusi. Teiseks ja palju mugavamaks ning kiiremaks võimaluseks on tutvuda erinevate kindlustuspakkumistega Jepp.ee veebilehel.

Meie platvormil on kogutud kokku Eesti juhtivate kindlustusandjate pakkumised, et saaksid kiirelt ja mugavalt leida endale sobivaima kindlustuspoliisi. Meie eesmärk on teha kindlustuse valimine võimalikult lihtsaks ja arusaadavaks, pakkudes sulle selget ülevaadet erinevatest kindlustuskatetest ja hindadest.

Liitu tuhandete rahulolevate autoomanikega, kes on leidnud oma sõidukile parima kindlustuskaitse just jepp.ee kaudu. Alusta juba täna – sest meie juures on kindlustuse valimine kiire, lihtne ja muretu!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles