Kaja Kallas: ma ei tea kedagi, kellele Madis ei meeldiks (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Kaja Kallas ja Madis Kallas.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Kaja Kallas ja Madis Kallas. Foto: Teele Toova

Peaminister Kaja Kallasel (RE) oli Vikerraadio eetris täna oma tagasiastumisest teatanud endisele regionaalministrile Madis Kallasele ainult kiitvaid sõnu. Kellest saab Madis Kallase järeltulija, ta ei öelnud, aga see inimene saab ametisse alles pärast riigikogu vaba nädalat. 

«Madise lahkumine, need põhjused, mis ta tõi, olid puhtalt isiklikud. Eelmisel neljapäeval saime kokkuleppele regionaalses tulujaotamises. Aga tõsi on ka see, et liikuvusreformiga, mille tähtaeg oli veebruaris, mingit edasiminekut ei ole olnud. Kindlasti on Madis hästi tore kolleeg ja igatpidi austatud ja armastatud. Meil mingeid halbasid tundeid teineteise suhtes ei ole. See oli tema valik lahkuda,» rääkis Kallas Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister». 

«Madis on äärmiselt kena inimene, ma ei tea kedagi, kellele Madis ei meeldiks. Ta on sümpaatne inimene,» lisas Kaja Kallas. 

Saatejuht küsis Kaja Kallaselt ka juttude kohta, et Madis Kallase asemele saab endine kultuuriminister Piret Hartman (SDE). «Kõigepealt, see on sotside koht. Sotsiaaldemokraatide esimees on rääkinud erinevatest valikutest. Eelkõige langetab valikud tema, siis juhatus ja küsimus on siis alles mulle. Hea tava on, et partnerid käivad ise nimed välja. Piretit me juba teame, aga kui on keegi teine, siis läheb protsessiga veidi kauem aega,» vastas peaminister. 

Uue regionaalministri ametisse nimetamisega läheb veel aega. Homme algab ELi ülemkogu ja pärast seda on riigikogul istungitevaba nädal. Uue ministri ametisse nimetamine on kavas pärast istungitevaba nädalat, ülejärgmisel esmaspäeval. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles