Lanno: Eesti kohtuekspertiis on rahvusvaheliselt kõrgelt tunnustatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) uue hoone avamine. Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort, EKEI direktor Üllar Lanno ja toonane justiitsminister Rein Lang avamistseremoonial.
Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) uue hoone avamine. Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort, EKEI direktor Üllar Lanno ja toonane justiitsminister Rein Lang avamistseremoonial. Foto: Toomas Huik

Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) direktori Üllar Lanno sõnul sai reedel, 74 aastat tagasi kohtute seadustiku väljakuulutamisega alguse Eesti kohtuliku ekspertiisi instituudi ajalugu, mis sisaldab arvukalt edulugusid rääkivaid peatükke ning praeguseks on instituudist saanud rahvusvaheliselt tunnustatud ekspertiisiasutus.

Lanno sõnul on 6. aprillil 1938 alguse saanud ning Teise maailmasõja järel varjusurmas olnud instituut praegu kompetentsem ja tugevam kui kunagi varem. «Märtsi alguses ühena esimestest instituutidest Euroopas küberkuritegude tõendamiseks akrediteeringu saanuna võime uhked olla oma arengu ning professionaalsuse üle. Kohtuekspertiisi valdkonnas käib kompetentsus mööda võrgustikke ning EKEI on rahvusvahelises koostöös tugev partner,» lausus Lanno.

1. jaanuaril 2008 Eesti kohtuarstliku ekspertiisibüroo ja kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskuse ühendamisega taasloodud Eesti kohtuekspertiisi instituut on liikunud edasi pikkade sammudega ning suurim samm sai astutud eelmise aasta alguses uue kohtuekspertiisi maja avamisega. «Uue majaga paranesid oluliselt töötingimused ning täna on EKEI pädevuses teha üle 40 erineva ekspertiisiliigi, kusjuures eelmisel aastal tegime enam kui 9400 erineva valdkonna ekspertiisi ja uuringut,» ütles Lanno.

EKEI tegevuse põhieesmärk on kohtuekspertiiside tegemine menetlusasjades vastavalt pädevusele, ekspertiisivaldkondade arendustegevus, politseiasutuste ekspertiisialane koolitamine ja nõustamine instituudi ülesannetega seonduvates küsimustes ning riiklike andmekogude ja registrite valdamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles