Trigon Dividendifondi tulemused said Euroopas kõrge tunnustuse

Trigon Asset Management
Copy
Trigon Asset Managementi partnerid ja fondijuhid Mehis Raud (vasakul) ja Mihkel Välja
Trigon Asset Managementi partnerid ja fondijuhid Mehis Raud (vasakul) ja Mihkel Välja Foto: Erakogu

Hiljuti LSEG Lipper Fund Awardsiga pärjatud Trigon Dividendifond tegi eelmisel aastal kolm korda suurema tootluse kui Eesti keskmine pensionifond*. Täna saavad Trigon Dividendifondi investeerida oma internetipangas ka LHV ja Swedbanki kliendid.

Trigon Dividendifondi tootlus oli eelmisel aastal 35,7%, mis on mäekõrguselt üle kõigist Eesti pensionifondidest. Näiteks Eesti edukaima pensionifondi* tootlus oli eelmisel aastal 21%, pensioniindeks ehk kõigi Eesti II samba pensionifondide keskmine tootlus oli aga vaid 11%. Trigoni edu on märgatud ka mujal: eelpool mainitud LSEG Lipper Fund Awards hindab ainult tulemuslikkust ning “multi-asset” (toim: eri varaklassidesse investeerivad fondid) kategoorias valiti Trigon Dividendifond 66 konkurendi seas kolme aasta lõikes Euroopa parimaks.

Alates fondi loomisest 2020. aastal on Trigon Dividendifondi kasv olnud koguni 80,8%** (toim: 29.02.2024 seisuga). Lihtne arvutus näitab, et neli aastat tagasi tehtud investeering summas 10 000€ oleks veebruari lõpuga kasvanud väärtuseni 18 080€.

 

Investeerimine LHV või Swedbanki internetipangas

Trigon Dividendifondi on võimalik investeerida LHV ja Swedbanki klientidel mugavalt oma internetipangas, ka kõigil neil, kes omavad PIK-kontot ehk pensioni investeerimiskontot. Valides “Trigon Dividendifond C osak”, reinvesteeritakse fondi laekuvad dividendid, “Trigon Dividendifond D osak” maksab aga igal aastal dividendid investoritele välja. Samas on oluline märkida, et vajadusel saab oma fondi osakuid alati internetipangas maha müüa ning loetud päevade jooksul raha välja võtta. Lisainfo ja juhised on võimalik leida trigondividendifond.ee.

“Kuigi investeerimisvõimalus internetipangas on LHV ja Swedbanki klientidel olnud olemas aastaid, pole me seni Dividendifondist liiga suurelt rääkinud. Nüüd kui fondil on nelja-aastane edukas ajalugu, mõtlesime, et sellest hästi hoitud saladusest võiks teada ka veidi laiem avalikkus, kes erinevaid investeerimisvõimalusi otsivad,” kommenteerib Trigon Asset Managementi fondijuht ja partner Mihkel Välja.

Trigon Dividendifondi näol on tegemist fondiga, mis investeerib ettevõtetesse, millel on kõrge või kasvav dividenditootlus. Kuigi põhifookus on aktsiatel, võib fond investeerida ka atraktiivse intressimääraga võlakirjadesse. Fondi investeeringud on peamiselt kasumit teenivates ettevõtetes, mis suudavad investoritele ka jätkusuutlikult dividende maksta. Teiseks on riskid hajutatud, sest fond koosneb ligi 50 erinevast positsioonist ning ühe ebaedu korral ei saa fondi üldtulemus liigselt kannatada.

Investeerimismaailma Oscari võit

Trigoni senine edu tuleneb sellest, et fondi meeskond ei võta investeerimisotsuseid vastu pelgalt aruannete põhjal. Fondijuhid kohtuvad aastas enam kui 250 ettevõttega, et saada vahetut infot ettevõtete seisust ja tulevikuplaanidest. Lisaks läbivad kõik ettevõtted enne fondi osaks saamist põhjaliku majasisese analüüsi. Vähem oluline pole ka fakt, et fondijuhtidel on topeltmotivatsioon hoida fondid võimalikult tootlikuna, sest neil on ka oma nahk mängus.

”Kõik fondijuhid on samuti investeerinud enda juhitud fondidesse,” märgib Välja.

Välja sõnul on kõnekas ka fakt, et mitte ainult ise ei usuta fondi tulemuslikkusesse, vaid seda märgatakse mujal, mida tõestab LSEG Lipper Fund Awards.

„Sisuliselt on tegu fondimaailma Oscari auhindadega ning selline tunnustus on meie jaoks väga oluline. Me oleme panustanud väga palju energiat, et teha tugevaid tulemusi ja on rõõm, kui seda märkavad ka teised. See on suur kompliment,” ütleb Välja.

Trigon Asset Managementi partnerid ja fondijuhid Mehis Raud (vasakul) ja Mihkel Välja
Trigon Asset Managementi partnerid ja fondijuhid Mehis Raud (vasakul) ja Mihkel Välja Foto: Erakogu

Trigon Asset Managementist 34,5% kuulub fondijuhtidele ning 65,5% Trigon Capitalile, millel on 30-aastane kogemus. Trigoni meeskond haldab tänaseks üle 900 miljoni euro väärtuses klientide investeeringuid ning on seni teinud seda väga edukalt, mida kinnitavad üle 40 rahvusvaheliselt tunnustatud auhinna.

*Vaata: Pensionikeskus.ee

**Fondi eelmiste perioodide tootlus ei garanteeri fondi järgmiste perioodide tootlust. Tutvu fondi prospekti ja põhiteabega ja vajadusel pea nõu asjatundjaga.

Copy
Tagasi üles