Xiaomi Pad 6S Pro tahvelarvuti sobib nii meelelahutuseks kui ka tööks

Xiaomi
Copy
Foto: Xiaomi

Xiaomi esitles uut tahvelarvutit Xiaomi Pad 6S Pro. Eelmisel aastal välja tulnud Xiaomi Pad 6-st erineb see nii suurema ekraani, võimsama protsessori kui ka tarkvara poolest. Selle praktilise seadme abil saab vaadata ja töödelda videoklippe, mängida keeruka graafikaga mänge, tehisintellekti abiga joonistada, märksa mugavamalt dokumentidega töötada, videokonverentsidel osaleda ja õppida. Torkab silma, et Xiaomi on püüdnud selle tahvelarvuti kujundada võimalikult mitmekülgseks, et seda saaks kasutada nii kodus ja reisil kui ka tööl ja täisväärtusliku mobiilse kontorina.

Elegantne disain

Xiaomi Pad 6S Pro tahvelarvutit kätte võttes märkate tahes-tahtmata selle elegantset disaini. Xiaomi Pad 6S Pro on säilitanud uue telefoni Xiaomi 14 disainijooned: ühetasased küljeservad, lameda ekraani ja lameda metallkorpuse. Valitud materjalid on hea kvaliteediga ja seade on korralikult kokku pandud, mis loob tunde, et hoiate käes väärikat asja. Metallist ekraanikorpus on matti halli värvi, selle ainus eenduv element on väike kaameraplokk. Tagumisel küljel on veel kolm kontakti klaviatuuri ühendamiseks. Lisaks saab tahvelarvutit tulevikus ühendada ka selle tootja esimese elektriautoga Xiaomi SU7, kasutades seda arvutit keskkonsooli ekraanina.

Tahvelarvuti Xiaomi Pad 6S Pro paksus on ainult 6,26 mm, see kaalub 590 g. Peamine nähtav erinevus on uus 12,4-tolline ekraan, mille ainulaadsust rõhutab ka proportsioon 3:2.

Tahvelarvutit horisontaalselt hoides jääb toitenupp vasakule ülanurka ja helitugevuse reguleerimise nupp ülesse. Vasakul küljel on juhtnupud kõrvuti. Korpuseraami ülaosas on magnet pliiatsi jaoks Xiaomi Focus Pen – asetate pliiatsi lihtsalt raamile ja magnet tõmbab selle enda külge. Pliiats väärib kindlasti kiitust. Sellel on palju funktsioone ning suur osa neist toimib väga hästi ja viivituseta.

Foto: Xiaomi

Xiaomi Pad 6S Pro sügav ja detailne ekraanipilt

Xiaomi Pad 6S Pro suurel 12,4-tollisel LED-ekraanil on ülikõrge resolutsioon (3048 × 2032), mis muudab pildi detailsuse hämmastavaks. Seda märkate kohe. Ekraani maksimaalne heledus on 900 nitti, nii et eredas valguses ei ole ebamugav töötada. Pealegi, et selle tahvelarvuti ekraan on suuremate mõõtmetega, on sellel ka teistsugune pikkuse ja laiuse suhe, täpsemalt 3:2 (mitte 16:10, nagu oli eelmisel aastal välja tulnud Xiaomi Pad 6 tahvelarvuti 11-tollisel ekraanil). Xiaomi valis 3:2 kuvasuhte sellepärast, et niisuguse ekraaniga on mugavam töötada – see võimaldab Exceli, PowerPointi või muude programmide failide redigeerimisel ja veebilehtede sirvimisel rohkem sisu näha. Sellega Xiaomi justkui rõhutab, et on aeg kontorite uksed tahvelarvutitele enam avada, sest need ei jää oma funktsionaalsuse poolest sülearvutitele alla.

Foto: Xiaomi

Xiaomi Pad 6S Pro ekraani maksimaalne värskendussagedus on 144 Hz. Automaatrežiimil toetab Xiaomi Pad 6 ekraan seitset värskendussagedust: 30 Hz, 48 Hz, 50 Hz, 60 Hz, 90 Hz, 120 Hz ja 144 Hz. Kui ekraan kuvab staatilist pilti, väheneb selle värskendussagedus aku säästmiseks 50 Hz-le, video esitamisel sõltub ekraani värskendussagedus kaadrite arvust sekundis ning mängimisel on värskendussagedus 90, 120 ja 144 Hz.

Ekraanil on neli erinevat värvivalikut: originaalvärv PRO (vaikimisi valik, realistlike värvidega), ere (kohandab värvid vastavalt sisule) ja rikkalik (toob värvid tugevamalt esile). Kõigi režiimide värvitemperatuuri saab täpselt paika seadistada. Samuti on valikus kohanduvate värvide funktsioon, mis muudab värvitemperatuuri vastavalt keskkonna valgustusele.

Ekraan toetab HDR10 funktsiooni, mis tähendab veelgi suuremat kontrastsuse suhet ja värviruumi ning sügavate mustate toonide kombineerimist väga heledate rõhuasetustega, mis tagavad elutruu pildi. Tahvelarvuti Xiaomi Pad 6S Pro valgussensor tuvastab keskkonna valgustuse ja kohandab selle andmete järgi HDR-pildikvaliteedi. Seade toetab ka lahendust Dolby Vision, mis võimaldab kinosarnast elamust.

Vähesel määral sinist valgust kiirgav ekraan kaitseb kasutaja silmi. Ekraan reguleerib oma värvitemperatuuri ja eredust vastavalt keskkonnale ning tagab pimedas töötamisel silmade kaitse. Ekraani silmi säästvaid omadusi kinnitavad kolm TÜV Rheinlandi sertifikaati.

Ekraan on kaetud Gorilla Glass 5 klaasiga ja see toetab pliiatsi kasutamist. Reaktsioonisagedus sõrme ja pliiatsi puudutusele on vastavalt 360 Hz ja 240 Hz.

Võimas protsessor, palju mälu

Xiaomi Pad 6S Pro kaunis metallkorpuses peitub võimas Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 protsessor kas 8 GB või 12 GB operatiivmäluga, mis tagab sujuva töö ka kõige nõudlikumate programmide ja mängude kasutusel. Minu vaadeldud versioonil oli 8 GB operatiivmälu ja 256 GB püsimälu. Valikus saab olema ka 12 GB operatiivmälu ja 512 GB püsimäluga versioon. UFS 4.0 standard tagab palju kiirema andmeedastuse ja energiatõhususe.

Et veenduda, kui sujuvalt Xiaomi Pad 6S Pro töötab, proovige seda lihtsalt poes või müügisalongis ning te saate juba esimesel minutil aru, et hoiate käes „raketti“.

Foto: Xiaomi

Xiaomi operatsioonisüsteemi HyperOS eelised

Tahvelarvutis Xiaomi Pad 6S Pro on kasutusel Xiaomi täiesti uus operatsioonisüsteem HyperOS, mis optimeerib kõikide protsesside kiirust. Xiaomi HyperOS on kasutusel tootja uusimates telefonides, kellades ja tahvelarvutites. See võimaldab Xiaomi eri seadmetel omavahel sujuvalt suhelda. Seadmed, kus on Xiaomi HyperOS, kasutavad aku ressursse märksa säästlikumalt.

Xiaomi Pad 6S Pro tahvelarvuti konfigureerimisel pakutakse võimalust ühendada see telefoniga. Kui seadmed on ühendatud, kuvatakse nutitelefoni ekraani koopia tahvelarvutis ja telefoni saab kasutada ilma seda kätte võtmata. Pealekauba saab ühe seadme sisu lihtsalt lohistades väga ruttu teise seadme mällu kopeerida. Tõsi, selleks on vaja, et ka telefonis oleks kasutusel Xiaomi operatsioonisüsteem HyperOS. Xiaomi HyperOS-i abil ühenduvad telefon ja tahvelarvuti üheks seadmeks ning tahvelarvutist saab telefoni asemik, sest telefon on olemas ka tahvelarvutis. Wi-Fi puudumise korral piisab ühest puudutusest, et Xiaomi Pad 6S Pro looks ühenduse telefoni juurdepääsupunktiga olenemata sellest, kas juurdepääsupunkt on sisse lülitatud või mitte. Funktsiooni NFC abil saab fotosid ja faile edastada.

Xiaomi Pad 6S Pro-ga töötades saab korraga avada neli programmi ja seade töötab seejuures väga sujuvalt. Akende suurust saab vabalt reguleerida samamoodi nagu tavalises arvutis.

Xiaomi operatsioonisüsteemi HyperOS pakutav failihaldur on väga sarnane sellega, mida me kasutame arvutis. Failiotsing on korraldatud programmide kaupa, niisiis saab erinevate rakendustega seotud failid kiiresti üles leida. Külgmisel ribal on välja toodud failikategooriad, mis võimaldab kiiresti leida konkreetsetesse kategooriatesse kuuluvad failid.

Xiaomi Pad 6S Pro sobib hästi režissööri monitoriks, näidates, mida filmivad sellega ühendatud nutitelefonid. Tahvelarvuti suudab korraga kuvada kuni nelja kaamera üles võetavat pilti.

Foto: Xiaomi

Hea detailne heli

Xiaomi Pad 6S Pro mõlemal küljel on selgelt nähtavad augurivid – stereosüsteem, mis koosneb kuuest Dolby Atmose toega kõlarist. Heli on väga detailne ja helitugevus on enam kui piisav nii muusika kuulamiseks kui ka filmide või YouTube'i sisu vaatamiseks. Heli saab kirja suure plussi. Peale kõlarite on tahvelarvutil Xiaomi Pad 6S Pro neli mikrofoni. Üks mikrofon täidab keskkonnamüra anduri funktsiooni.

Aku ja selle kestvus

Ehkki tahvelarvuti Xiaomi Pad 6S Pro on 6,26 mm paks, mahutab see võimsat 10 000 mAh akut, mis tagab ühe laadimisega väga pika tööaja. See tahvelarvuti ei vea alt ei pikal reisil olles ega pingelisel tööpäeval, sest pärast täislaadimist suudab see 22 päeva ooterežiimis olla. Lisaks toetab Xiaomi Pad 6S Pro ülikiiret 120 W laadimist HyperCharge, nii et seadme aku saab 0%-lt 100%-ni täis kõigest 35 minutiga! Laadimiskiiruse ega aku kestvuse üle ei saa küll kurta.

Xiaomi Pad 6S Pro kaamerad

Xiaomi Pad 6S Pro-l on 50 MP põhikaamera (tagumisel küljel) ja 32 MP selfikaamera. Eesmine selfikaamera on sellel tahvelarvutil olulisem, sest just see edastab konverentskõne või videovestluste ajal pilti. Xiaomi Pad 6S Pro eesmine kaamera edastab selge pildi. Ühtlasi on see varustatud funktsiooniga FocusFrame, mis positsioneerib teid videokõne ajal ekraani keskossa. Isegi kui liigute eri suundades, olete ikkagi ekraani keskel. Kui keegi istub teie kõrvale või vastupidi, vestluskaaslane läheb eemale, siis kaamera vaateväli vastavalt kas laieneb (kaamera suumib välja) või aheneb (suumib sisse). Kaamera justkui järgneb teile ja et hoida teid keskel, lihtsalt kärbib nutikalt pilti. Samuti korrigeerib seade heledust: kui valgus langeb ekraanile teie tagant, tähendab see, et peaksite pildil olema tume ja taust peaks olema hele, kuid see ei ole nõnda, sest seade korrigeerib heledust nii, et teie nägu oleks selgelt näha.

Xiaomi Pad 6S Pro-l on mitmesuguseid funktsionaalseid konverentsitööriistu, mille kasutamisel on võimalik ka tehisintellekt appi võtta.

Foto: Xiaomi

Hinnang

Kõrgekvaliteediline ja soliidne monoliitne metallkorpus, atraktiivne disain, suur ekraan, kõrge resolutsioon ja suurem ekraani värskendussagedus tõstavad tahvelarvuti Xiaomi Pad 6S Pro teiste oma klassi ja hinnataseme arvutite seas esile. Xiaomi Pad 6S Pro sobib suurepäraselt tööks, videokõnedeks, filmide vaatamiseks, raamatute lugemiseks ja keerukate mängude mängimiseks. Sellest võib põhimõtteliselt saada teie mobiilne kontor, eriti kui soetate pliiatsi Xiaomi Focus Pen ja klaviatuuri Xiaomi Pad 6S Pro Touchpad Keyboard. Integreeritud intuitiivne tarkvara pakub laias valikus võimalusi.

Xiaomi Pad 6S Pro on kiire ja võimas ning sellel on hea kõlaga kõlarid, suure mahuga ja kiiresti laetav aku. Juba eelmise aasta Xiaomi Pad 6 mudel jättis mulle nii hea mulje, et soovitasin seda vähimagi kahtluseta sõpradele. Xiaomi Pad 6S Pro on veelgi kütkestavam, eriti tänu võimalusele Xiaomi telefoniga ühiseks seadmeks saada.

Toote arvustuse kirjutas erapooletu ajakirjanik R.Kažimėkas.

Copy
Tagasi üles