Kätš Eesti 200s – Taro keelas Izmailoval tuumajaama kohta küsimusi küsida (6)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Züleyxa Izmailova ja Igor Taro vahel tõusis tüli.
Züleyxa Izmailova ja Igor Taro vahel tõusis tüli. Illustratsioon: Postimees

Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Igor Taro (Eesti 200) keelas oma erakonna- ja riigikogukaaslasel Züleyxa Izmailoval võtta komisjoni avalikul istungil sõna ja küsida küsimusi tuumaenergia kasutuselevõtu toetamise eelnõu kohta.

«Nii kui ma keskkonnakomisjonile lähenen, läheb paanika lahti!» kommenteeris pahane Izmailova pärast üleeilset komisjoni istungit. «Kahjuks otsustas fraktsioonikaaslasest keskkonnakomisjoni juht Igor Taro kasutada oma õigust keelata mul ettekandjatele küsimuste esitamine ja arutelus osalemine.»

Izmailova märkis, et aastase riigikogu-kogemuse jooksul on see tema teada esimene kord, kus komisjoni juht teemast huvitatud saadiku arutelus osalemist niimoodi piirab. «Maaelukomisjonis, mille liige ma olen, on komisjonivälised saadikud sõnaõigusega osalenud mitmel korral, asja mõte on ju see, et komisjonis võetakse aeg ja arutatakse asjad läbi,» seletas ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles