Madison: Helme kulutas 99 protsenti erakonna kampaaniarahadest iseendale (17)

Postimees
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Tairo Lutter

Hõõrumised Eesti Konservatiivses Rahvaerakonnas jätkusid Euroopa Parlamenti valitud Jaak Madisoni Facebooki postitusega, kus ta kritiseeris erakonna esimehe Martin Helme isekat käitumist valimiskampaanias.

«32 864 häält Euroopa Parlamendi valimistel on suur vastutuskoorem, mille eest ma olen südamest tänulik! Võrreldes 2019. aastaga tuli juurde üle 10 000 hääle, mis minu jaoks näitab, et sama aktiivselt tuleb edasi töötada ning et meie seisukohad on õiged – seda nii immigratsiooni-, rohepöörde- kui ka julgeolekuküsimustes,» sõnas Madison. «Lisaks tegi ka erakond parema tulemuse, kui 2019. aastal – toona saime 12,7 protsenti, kuid praegu 14,9 protsenti.»

«Olgu öeldud, et ka meie erakonnast on kostunud erinevaid signaale ja arvamusi seoses välispoliitikaga ning Venemaa ja Ukraina teemadel, kuid praegune tugev mandaat näitab, millist suunda me peame esindama,» lisas ta.

Samuti oli Madisonil alles varakevadel mõttes, et kas ta üldse soovibki enam minna kandideerima Euroopa Parlamendi valimistele. «Kuna vahel on olnud tunne, et lisaks välistele oponentidele tuleb närve kulutada ka sisemistele tülidele ja hõõrumistele. Paraku tegin otsuse jätkata ning eks aeg näitab, kas see oli õige või mitte nii õige. Kuid endast annan ma jätkuvalt maksimumi!»

Ta jätkas: «Pole ka enam saladus see, et olin erakonna nimekirjas viimane ehk ankrumees. Kampaania eelarve (tele-, raadio-, sotsiaalmeedia- ja bussireklaam) oli minul ca 40 000 eurot, millest erakonna rahastust oli 0 eurot. Erakonna üldine eesmärk oli saavutada kaks mandaati ja selle oli seadnud eesmärgiks väga selgelt erakonna esimees ja esinumber ning see oli ka minu eesmärgiks, et erakond saaks maksimaalselt hea tulemuse. Enda puhul tunnen, et andsin endast võimalikult palju, et seda saavutada.»

Kuigi Madison rääkis pikalt erakonna esimehele alates möödunud aastast, et küsitluste järgi on tal võimalus kõige enam tuua valimistel toetushääli ning teha tugev kampaania, et erakond saaks valimistel kaks mandaati, siis oli erakonna esimehe otsus minna valimistele ise esinumbrina ning samuti erakonna ca 200 000 euro suurusest kampaania eelarvest kulutada ca 99 protsenti ulatuses iseenda ehk esinumbri kampaaniaks. «Sestap oli surve suur, et teha üksinda koos oma tublide abiliste ja toetavate erakonnakaaslastega kampaania, et küsida valijatelt toetust uueks tööperioodiks. Sestap võib öelda kahetsusega, et minu ettepanekuid ja nõuandeid ei võetud kuulda ning tõenäoliselt selle taha läks ka veelgi parem valimistulemus erakonna jaoks, et saavutada seatud eesmärk, milleks oli kaks mandaati!»

Ta jätkas: «Mis oli selle põhjuseks? Kindlalt ei oska öelda, kuid arvatavasti kas liiga suured egod, ei arvestatud uuringute ja reitingutega, ei suudetud arvestada valijate soove (kus paljud valijad ei soovinudki, et erakonna esimees lahkuks Eestist) või püüti mind isikuna kuidagi kõrvale mängida.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles