Vaher: Savisaar tulistab endale jalga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher leiab, et Edgar Savisaare soov muuta linnaosade ja omavalitsuste liitmise teel Tallinna valimiskord sisuliselt linnapea isiku valimisteks on võrreldav endale jalga tulistamisega.

Linnaosade kaotamisega tahab Keskerakond muuta valimised Tallinnas linnapea-valimisteks, lootes Keskerakonna esinumbri edule üle linna, kuid Savisaarega eesotsas kaotab keskpartei hääli nendes linnaosades, kus seni on kandidaadiks olnud mõni pehmem või vähem k-näoline esinumber, kirjutab Vaher oma blogis.

Samuti varitseb tema hinnangul neid oht, et mõne tuntud juhtfiguuriga vene nimekiri võtab neilt hulga muukeelseid hääli üle linna.

«Nii et tegelikult laseb Savisaar linnaosade kaotamisega ja ülelinnalise ringkonnaga endale tugevalt jalga. Rääkimata kohaliku identiteedi kahjustamisest ja halduskogude ärakaotamisest, mida isegi paljud senised toetajad talle andeks ei anna,» kirjutab Vaher.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal soovitab Isamaa ja Res Publica Liidu poliitikutel omavahel ära otsustada, kas nende erakond toetab haldusreformi või mitte ja alles siis meedias sel teemal sõna võtma asuda.

«Veidi üle aasta regionaalministrina tegutsenud IRLi kuuluv Siim-Valmar Kiisler püüdis terve eelmise aasta Eesti elanikke haldusreformi vajalikkuses veenda ning Kiisler süüdistas teisi parteisid haldusreformi pidurdamises. Nüüd, kus Tallinna linn on Keskerakonna juhtimisel astumas esimes tõsiseid samme Tallinna ja lähivaldade vabatahtliku liitumise suunas, reageerib IRL täiesti vastupidiselt,» lausus Toobal.

«Praeguses olukorras jääb täiesti arusaamatuks, kas erakond on mõne kuu jooksul kardinaalselt oma seisukohta haldusreformi teemal muutnud või ei soovitud algusest peale sõnadest tegudeni jõuda,» lisas Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles