President ei andnud julmadele roimaritele armu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Elmo Riig / Sakala

President ei andnud teisipäeval armu 19 süüdimõistetud kurjategijale, kelle hulgas on ka mitu julmade veretööde eest vanglakaristust kandvat roimarit.


Teiste hulgas jättis president rahuldamata 73-aastase Uudo Viltrupi armuandmispalve. Tegemist on mehega, kelle Viru maakohus mõistis 2006. aasta veebruaris süüdi oma elukaaslase tapmises ja laiba põletamises ning karistas teda seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega. Süüdistuse järgi lõi mees ühise joomingu ajal oma 65-aastasele naisele esmalt kirvega vastu pead ja kui taipas, et naine suri, vedas laiba majast eemale ja pani põlema. Söestunud jäänused mattis mees maha.

Presidendilt ei saanud armu ka Läti mustlane Ignis Melgalvis (44), kes koos kahe kaaslasega sisenes 1999. aasta septembris Valgamaal Hummuli vallas Piiri külas Uibo tallu, kus pärast pererahva peksmist ja 10 000 krooni kättesaamist pandi diislikütuse abil tule otsa nii vanapaarile kui ka kogu majale. Valga maakohus karistas Melgalvist topeltmõrva eest 25-aastase vangistusega.

Presidendi otsusel peab vanglas karistust edasi kandma ka 25-aastane Juri Kramskoi, keda omaaegne Narva linnakohus karistas 2002. aasta novembris kahe inimese tapmise eest 15-aastase vangistusega. Süüdistuse järgi pussitas toona alles 18-aastane noormees surnuks 2002. aasta kevadel Narvas Rakvere tänaval elanud abielupaari, 39-aastase mehe ja 34-aastase naise.

Julmadest kurjategijatest ei saanud armu ka 26-aastane Gleb Jermonin, kes lükkas koos kuriteokaaslastega 2001. aasta kevadel Narva kindlusemüürilt alla kaks inimest. Mõlemad ohvrid hukkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles