Šein: ERR pole seaduse vastu eksinud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hagi Šein.
Hagi Šein. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimehe Hagi Šeini sõnul on ERR reklaamide lubamisel järginud seadust. Sellele vaatamata on ta erakanalitega ühte meelt, et sponsorteadete eetrisse laskmise kord vajab täpsustamist.

«ERR reklaamiaega müüa ei tohi ja pole seda pärast vastava seaduse jõustumist ka teinud,» kinnitas Šein.

Ta märkis, et oluliste ja näitamist väärivate kultuuri- ja spordiürituste ülekandeõiguste omandamisega seotud sponsorreklaami edastamist lubas rahvusringhäälingu seadus kahel põhjusel – selleks, et teha need avalikkusele kättesaadavaks ja toetada olulisi kultuuri- ja spordiprojekte.

«Nõukogu ei tööta kummitemplina, igat kaasust arutatakse, kergekäelisi otsuseid välditakse. Taotlusi ja positiivseid otsuseid on praktikas jäänud üha vähemaks. Hiljuti lükkasime tagasi EOK taotluse, seadus ei anna selleks võimalust ja Londoni olümpiaülekannetes EOK toetajate reklaami ei näe,» tõi Šein näite.

«Alati saab vaielda, kas toetatav spordi- või kultuurisündmus on küllalt kaalukas ringhäälinguseaduse mõttes,» ütles Šein, viidates erakanalite süüdistustele, et ERR annab sponsorreklaamide näitamise loa kokkulepitust kergekäelisemalt.

Samas pole nõukogu esimehe sõnul kindel, et ERR-i loobumisel need ülekanded erakanalitesse jõuaks, mistõttu konkreetsest reklaamikahjust erakanalitele ei saa rääkida.

Šeini sõnul on Eesti Ringhäälingute Liidu kiri riigikogu kultuurikomisjonile arutamistvääriv ja küsimused on olulised ka ERR nõukogule, kes on vähemalt ühel korral teinud parlamendile ettepaneku seadust täpsustada.

«Oleme teadlikud, et eraringhäälinguid ärritab arusaadavatel põhjustel mistahes reklaam ERR-is. Kodurahu saavutamine oleks mõistlik ja kultuurikomisjoni laua taga võiks selle poole argumenteeritult püüelda igal juhul,» pakkus Šein.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles