Tõnismäel jäi liiklusreguleerija Soome saatkonna auto alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusreguleerija Tõnismäel.
Liiklusreguleerija Tõnismäel. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eile päeval sai Tallinnas Tõnismäel viga liiklusreguleerija, kellele sõitis otsa diplomaatilise numbrimärgiga Mercedes Benz. Välisministeeriumi teatel oli tegemist Soome saatkonna autoga, mida juhtis Eesti kodanik.

Eile kella 14.11 ajal toimus liiklusõnnetus Tallinnas Tõnismägi 1 maja juures, teatas siseministeerium.

41-aastase Aimari juhitud sõiduauto Mercedes Benz E 320 sõitis otsa liiklust reguleerinud 20-aastasele Aiarile.

Ühisteenuste teatel reguleeris eile nende töötaja Tõnismäe apteegi juures liiklust, kui talle lähenes sinise numbrimärgiga Mercedes Benz, mille juht soovis teha parempööret Tõnismäe tänavalt Kaarli puiesteele.

Sõitis üle jala

Reguleerija suunas sõidukijuhi ümbersõidule mööda Toompea tänavat, kuid sõidukijuht eiras reguleerija korraldusi ja sõitis üle reguleerija jala, peatades masina reguleerija jalalabal ligi 3 sekundiks.

Seejärel palus sõidukijuht vabandust ja ütles, et ei tahtnud üle jala sõita, ning ei olnud väidetavalt märganud, et reguleerija jalg ratta alla jäi. Pärast vabandamist sõidukijuht lahkus Toompea tänava suunas.

Autojuht pakkus raha

Autojuht naasis kümmekond minutit hiljem ja soovis veel kord reguleerija ees vabandada. Kui sõidukijuht kuulis, et välja on kutsutud politsei, siis pakkus ta reguleerijale 2000 krooni n-ö õnnetuse kompensatsiooniks. Reguleerija keeldus raha vastu võtmast.

Kiirabi saabudes viidi reguleerija traumapunkti, kus tuvastati jalalaba muljumine. Politsei jäi sündmuskohale tegelema Mercedes Benzi juhiga. Reguleerija naasis juba tööle 16.30.
Juhtumi kohta tehti politseile avaldus.

Soome saatkonna teatel tegi nende sõiduk eile väikse avarii, kus keegi viga ei saanud. Autos viibis saatkonna autojuht, kes oli teel välisministeeriumi. Saatkond avaldab kahetsust juhtunu pärast.

Välisministeeriumi andmetel juhtis Soome saatkonna autot Eesti kodanik.

Kuna sõiduauto juht oli Eesti kodanik ja mitte Soome suursaatkonna diplomaatiline töötaja, alustab politsei juhtunu suhtes väärteomenetlust, sest antud isikule ei laiene Viini konventsiooniga kehtestatud diplomaatiline puutumatus, teatas Põhja politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles