Narva linnasekretär: abilinnapea sai hoopis toetust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linna vapp.
Narva linna vapp. Foto: .

Narva volikogu otsustas maksta lahkumishüvitist kapolt kahtlustuse saanud abilinnapeale Sofja Homjakovale, linnasekretäri sõnul oli tegemist rahalise toetusega.


Narva volikogu vabastas eile ametist kaitsepolitseilt kahtlustuse saanud abilinnapea Homjakova ja otsustas talle maksta kolme kuu palga ulatuses hüvitist, kirjutab Viru Prospekt.

Narva linnasekretär Ants Liimets ütles väljaandele, et tegemist ei ole mitte hüvitisega, vaid rahalise toetuse eraldamisega sellisel tasemel spetsialistile, kel on raske lühikese aja jooksul uut töökohta leida.

Ta rõhutas, et seadus ei käsi hüvitist maksta, vaid lubab seda teha. Liimets tuletas meelde, et omal ajal maksti hüvitist ka Raivo Murdile, kes ei lahkunud Narva linnapea kohalt vabatahtlikult ja kellele avaldati umbusaldust.

Kolme kuupalga ehk ligi 120 000 krooni suuruse hüvitise maksmise poolt oli 18 saadikut, opositsiooni kuuluv ühendus Tulevik hääletusel ei osalenud.

Selle esindaja Gennadi Afanasjevi sõnul antakse hüvitist määrates hinnang abilinnapea tööle. See hinnang on vasturääkivuses sellega, mille andsid õiguskaitseorganid.

Kiidusõnad

«Ma olen linnavalitsuses töötanud kuus aastat, neist neli, kui tema oli abilinnapea. Ja ma võin öelda, et mulle väga meeldis temaga töötada,» rääkis eilsel volikogu istungil piirilinna linnapea Tarmo Tammiste.

Tema sõnul võis Homjakovale ülesannet andes olla kindel, et see saab ka täidetud.«Kui me võtame vastu teistsuguse otsuse [jätame ta ilma hüvitiste - toim], siis tuleb nii välja, et me mõistame ta üle kohut enne kohtuistungit. Mida aga võib-olla ei tulegi,» rääkis Tammiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles