/nginx/o/2024/06/26/16181815t1hf3b9.png)
Kevadel toimunud Eesti veinikultuuri aasta ühel tähtsaimal sündmusel sai auhinna neliteist Rimi veini.
Rimi sortimendis leidub veine, mis sobivad kokku mis tahes toiduaine või toiduga, mida Rimist leida võite. Meie väide ei tugine vaid meie enda hinnangul – sõltumatu Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni poolt korraldatud Aasta Vein konkurss tõestab seda! Eesti suurimal veinide konkursil tagab žürii objektiivsuse pimedegustatsioon, kus kõikide veinide etiketid on kaetud.
Rimi osales ka sel aastal Eesti veinikultuuri tähtsaimal sündmusel ning esitasime konkursile 30 ainult Rimi poolt Baltikumi imporditavat veini. Astusime vastu parimatest parimatele ja oleme uhked saavutatud tulemuste üle. Rimi poolt esitatud veinidest pälvis tunnustust 19 veini - üks KULD-, kümme HÕBE- ja kaheksa PRONKSmedalit. Kõik need veinid on saadaval ainult Rimi kauplustes ning sellel sõltumatul hinnangul põhinedes võime julgelt öelda, et Rimis on lai kvaliteetveinide valik, mida ei hinda ainult meie ise.
/nginx/o/2024/06/26/16181819t1hb650.png)
Tänaseks on valik auhinnatud veine saanud oma spetsiaalsed väljapanekud Rimi hüpermarketites ning siit leiate need koos lühikese kirjeldusega:
/nginx/o/2025/05/22/16862356t1h2558.png)
KULDMEDAL: Kuiv vahuvein Masolive Gran Sativa Reserva Nostra Cava Brut Nature, Cava DO, Hispaania 11,5%
Vahuvein on valmistatud kohalikest Xarel-lo, Macabeo ja Parellada viinamarjadest. Pikalt pudelis pärmil settinud, mis annab sellele croissantide, pähklite ja küpsetatud koore aroomid, buketis tsitrusviljade, eksootiliste puuviljade ja marjadega. Brut Nature tähendab, et veini pole lisatud grammigi suhkrut. Täiuslik aperitiiv ning sobib väikeste Tapas-stiilis suupistetega. Serveeri jahutatult.
/nginx/o/2025/05/22/16862369t1hfc8f.png)
Puuviljane Chardonnay, särava kollase värvi, kollase õuna ja virsiku aroomibuketi ning kaua kestva järelmaitsega. Toidusoovitus: linnuliha, mereannid ja kreemja kastmega pasta. Serveeri temperatuuril 6–8°C.
/nginx/o/2025/05/22/16862370t1h78a0.png)
Valmistatud orgaaniliselt sertifitseeritud viinamarjadest. Õlgkollase värvuse ja ilusa aromaatse buketiga elegantne, hästi tasakaalustatud, pehme ja värske vein. Täiuslik suupistete, pasta, kala, valge liha ja juustuga. Serveeri jahutatult.
/nginx/o/2025/05/22/16862372t1hdbf4.png)
See vein võlub eksootiliste puuviljade ja mahlaka happesuse kombinatsiooniga. Selle ligitõmbava ja rafineeritud stiil pakub satiinset ja terviklikku tekstuuri. Sobib linnuliha, kala, mereandide või suppidega. Täiuslik valik järgmiseks peoks või külaskäiguks. Soovitatav serveerimistemperatuur 9–11 °C.
/nginx/o/2025/05/22/16862373t1h6a5d.png)
Vahuvein, mis on valmistatud vastavalt Charmat meetodi (Méthode charmat) reeglitele. Hämmastavalt puuviljane, meeldivalt värskendav ja mõjub suurepäraselt elavalt maitsemeeltele. Täiusliku tasakaalu ja krõbedate, kreemjate mullikestega. Äärmiselt mitmekülgne, sobib kõikide roogade juurde ja igas pidulikus olukorras. Täiuslik aperitiiv. Serveeri temperatuuril 6–8°C.
/nginx/o/2025/05/22/16862374t1h86a1.png)
Õrnalt intensiivne vein, kus leidub vihjeid rohelistele ja kollastele puuviljadele. Kauni tasakaaluga Riesling pakub värskendavat ja mahlakat maitseelamust. Oma keerukuse, elegantsi ja elava happesusega sobib see Riesling suurepäraselt mereandide, kana ja sealihaga kerge kastme sees või ilma. Soovitatav serveerimistemperatuur 9–11°C.
/nginx/o/2025/05/22/16862385t1he3ee.png)
Valmistatud Toscana südames Sangiovese ja Canaiolo viinamarjadest. Sellel on rubiinpunane värv oranžide toonidega, intensiivne kauakestev bukett ning küps maitserikkus. Eriti hea tume liha, ulukiliha ja laagerdunud juustu juurde. Soovitatav serveerimistemperatuur 16–18°C.
/nginx/o/2025/05/22/16862387t1hab9f.png)
Intensiivse punase värvusega vein, kus peituvad pehmed aroomid ja kergelt mõrkjad maitsenoodid, mis meenutavad kirsiõisi, küpsenud ploome, kannikesi ja kuivatatud kirsse. Ideaalne ulukiliha, röstitud liha, hautatud veiseliha ja kõvade juustude kõrvale. Serveeri temperatuuril 18–20°C.
/nginx/o/2025/05/22/16862647t1h063f.jpg)