Skip to footer
Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit
Saada vihje

Rimi veinivalik sai auhinnatud

Artikli foto

Kevadel toimunud Eesti veinikultuuri aasta ühel tähtsaimal sündmusel sai auhinna neliteist Rimi veini.

Rimi sortimendis leidub veine, mis sobivad kokku mis tahes toiduaine või toiduga, mida Rimist leida võite. Meie väide ei tugine vaid meie enda hinnangul – sõltumatu Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni poolt korraldatud Aasta Vein konkurss tõestab seda! Eesti suurimal veinide konkursil tagab žürii objektiivsuse pimedegustatsioon, kus kõikide veinide etiketid on kaetud.

Rimi osales ka sel aastal Eesti veinikultuuri tähtsaimal sündmusel ning esitasime konkursile 30 ainult Rimi poolt Baltikumi imporditavat veini. Astusime vastu parimatest parimatele ja oleme uhked saavutatud tulemuste üle. Rimi poolt esitatud veinidest pälvis tunnustust 19 veini - üks KULD-, kümme HÕBE- ja kaheksa PRONKSmedalit. Kõik need veinid on saadaval ainult Rimi kauplustes ning sellel sõltumatul hinnangul põhinedes võime julgelt öelda, et Rimis on lai kvaliteetveinide valik, mida ei hinda ainult meie ise.

Artikli foto

Tänaseks on valik auhinnatud veine saanud oma spetsiaalsed väljapanekud Rimi hüpermarketites ning siit leiate need koos lühikese kirjeldusega:

Artikli foto

KULDMEDAL: Kuiv vahuvein Masolive Gran Sativa Reserva Nostra Cava Brut Nature, Cava DO, Hispaania 11,5%

Vahuvein on valmistatud kohalikest Xarel-lo, Macabeo ja Parellada viinamarjadest. Pikalt pudelis pärmil settinud, mis annab sellele croissantide, pähklite ja küpsetatud koore aroomid, buketis tsitrusviljade, eksootiliste puuviljade ja marjadega. Brut Nature tähendab, et veini pole lisatud grammigi suhkrut. Täiuslik aperitiiv ning sobib väikeste Tapas-stiilis suupistetega. Serveeri jahutatult.

Artikli foto

HÕBEMEDAL: Selection by Rimi kuiv valge vein Ihringer Winklerberg Chardonnay Kabinett, Kaiserstühl - Baden, Saksamaa 12,5% 

Puuviljane  Chardonnay, särava kollase värvi, kollase õuna ja virsiku aroomibuketi ning kaua kestva järelmaitsega. Toidusoovitus: linnuliha, mereannid ja kreemja kastmega pasta. Serveeri temperatuuril 6–8°C.

Kuiv valge vein Cantine Torri Ca’Natura Pecorino IGT Biologico, Abruzzo, Itaalia 13%

Artikli foto

Valmistatud orgaaniliselt sertifitseeritud viinamarjadest. Õlgkollase värvuse ja ilusa aromaatse buketiga elegantne, hästi tasakaalustatud, pehme ja värske vein. Täiuslik suupistete, pasta, kala, valge liha ja juustuga. Serveeri jahutatult.

Kuiv valge vein Ruppertsberger Pinot Blanc Trocken, Pfalz, Saksamaa 12,5% 

Artikli foto

See vein võlub eksootiliste puuviljade ja mahlaka happesuse kombinatsiooniga. Selle ligitõmbava ja rafineeritud stiil pakub satiinset ja terviklikku tekstuuri. Sobib linnuliha, kala, mereandide või suppidega. Täiuslik valik järgmiseks peoks või külaskäiguks. Soovitatav serveerimistemperatuur 9–11 °C.

Artikli foto

Vahuvein Cantine Sensi 18K Pure Gold Prosecco DOC Brut, Veneto, Itaalia 11%

Vahuvein, mis on valmistatud vastavalt Charmat meetodi (Méthode charmat) reeglitele. Hämmastavalt puuviljane, meeldivalt värskendav ja mõjub suurepäraselt elavalt maitsemeeltele. Täiusliku tasakaalu ja krõbedate, kreemjate mullikestega. Äärmiselt mitmekülgne, sobib kõikide roogade juurde ja igas pidulikus olukorras. Täiuslik aperitiiv. Serveeri temperatuuril 6–8°C.

Artikli foto

PRONKS: Kuiv valge vein Ruppertsberger Imperial Riesling Dry, Pfalz, Saksamaa 12,5%

Õrnalt intensiivne vein, kus leidub vihjeid rohelistele ja kollastele puuviljadele. Kauni tasakaaluga Riesling pakub värskendavat ja mahlakat maitseelamust. Oma keerukuse, elegantsi ja elava happesusega sobib see Riesling suurepäraselt mereandide, kana ja sealihaga kerge kastme sees või ilma. Soovitatav serveerimistemperatuur 9–11°C.

Kuiv punane vein Sensi Dal Campo Chianti Riserva DOCG, Toscana, Itaalia 13%

Artikli foto

Valmistatud Toscana südames Sangiovese ja Canaiolo viinamarjadest. Sellel on rubiinpunane värv oranžide toonidega, intensiivne kauakestev bukett ning küps maitserikkus. Eriti hea tume liha, ulukiliha ja laagerdunud juustu juurde. Soovitatav serveerimistemperatuur 16–18°C.

Kuiv punane vein Monte Zovo Sa' Solin Amarone della Valpolicella DOCG, Veneto, Itaalia 15%

Artikli foto

Intensiivse punase värvusega vein, kus peituvad pehmed aroomid ja kergelt mõrkjad maitsenoodid, mis meenutavad kirsiõisi, küpsenud ploome, kannikesi ja kuivatatud kirsse. Ideaalne ulukiliha, röstitud liha, hautatud veiseliha ja kõvade juustude kõrvale. Serveeri temperatuuril 18–20°C.

Artikli foto
Tagasi üles