Skip to footer
Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Idust ideeni: 4 ideed, mida teha rabarberist

Artikli foto

Kevad ja varasuvi toovad endaga kaasa ühe erilise aiaasuka – rabarberi, mille hapukas ja värskendav maitse on aastate jooksul võitnud paljude südameid. Rabarberit hinnatakse tema tervislike omaduste ja unikaalse maitse tõttu, mis sobib suurepäraselt nii magusatesse kui ka soolastesse roogadesse. Kui seni oled kasutanud rabarberit vaid klassikalises koogis või kissellis, siis nüüd on aeg avastada, kui palju põnevaid võimalusi see veel pakub!

Jagame sulle neli põnevat ideed, mida valmistada rabarberist.

Rabarberisiirup – jahutav suvejook

Valmista ise rabarberisiirup, mida saad kasutada nii limonaadi kui ka kokteilide valmistamiseks.

Vaja läheb:

  • 2 kg rabarberit
  • 1 liiter vett
  • 250 g suhkrut

Valmistamine:

  • Tükelda rabarber ja tõsta potti. Lisa vesi ja lase üle öö seista.
  • Järgmisel päeval kuumuta segu viis minutit.
  • Kurna läbi sõela, vala mahl tagasi potti, lisa suhkur ja keeda veel mõned minutid.
  • Vala siirup pudelitesse ja säilita külmikus.
Artikli foto

Rabarberivinegrett – uus lemmiklisand salatitele

See kaste sobib suurepäraselt eriti just suvistele salatitele. Proovi näiteks rukolasalatit peedi, maasikate, kitsejuustu ja röstitud kõrvitsaseemnetega.

Vaja läheb:

  • 100 g hakitud rabarberit
  • 2–3 sl vett
  • 2 sl siirupit
  • 1 sl veiniäädikat
  • 2 tl sinepit
  • 50 ml oliiviõli
  • Soola ja pipart

Valmistamine:

  • Keeda rabarberit väheses vees mõni minut ja kurna läbi sõela.
  • Sega juurde siirup, äädikas, sinep ja oliiviõli.
  • Maitsesta soola ja pipraga.
Artikli foto

Rabarberikaste magustoitudele – klassikaline aga võluv

See lihtne, aga imeline kaste sobib ideaalselt kohupiimakreemide, jäätise, pannkookide või koogikihtide vahele.

Vaja läheb:

  • 500 g rabarberit
  • 200 g suhkrut
  • 2 tl jahvatatud kardemoni

Valmistamine:

  • Keeda tükeldatud rabarberit suhkruga mõni minut, vajadusel lisa veidi vett.
  • Lisa kardemon ja kuumuta läbi.
Artikli foto

Rabarberisalsa – värske ja vürtsikas lisand

Rabarber annab salsale mõnusa hapuka noodi, mis sobib suurepäraselt grillitud liha, kana või isegi kala kõrvale.

Vaja läheb:

  • 2 dl hakitud rabarberit
  • 1 hakitud punane sibul
  • 1 hakitud tšillipipar
  • Hakitud värsket koriandrit
  • Laimimahla
  • ½ tl vürtsköömneid
  • 1 tl veiniäädikat
  • 2 tl suhkrut või mett
  • Soola ja pipart

Valmistamine:

Sega kõik koostisosad kokku ja lase maitsetel vähemalt 15 minutit enne serveerimist seguneda.

Artikli foto
Tagasi üles