Skip to footer
Päevatoimetaja:
Emilie Haljas
Saada vihje

Kolm lihtsat grillmarinaadi

Artikli foto

Hea grillmarinaadi võlu peitub lihtsuses ning omavahel hästi toimivate maitsete kombinatsioonis. Õigesti valitud marinaad toob esile tooraine parimad omadused ning annab lihale iseloomu. Kui valmistad marinaadi ise, hoiad valmistoodete ostult raha kokku ning lisaks saad olla ka kindel koostisosade kvaliteedis ja värskuses.

Jagame sinuga kolme lihtsat ja maitseküllast grillmarinaadi retsepti, mida sel suvel katsetada.

Õunamahla-sibulamarinaad

Sobib hästi sealiha, eriti seakaelakarbonaadi marineerimiseks. Kogus sobib umbes 1 kg liha valmistamiseks.

Koostisosad:

  • 3 sibulat, lõigatud ratasteks
  • 2 dl naturaalset hapukamat õunamahla
  • 0,5 dl õli
  • 1 sl vedelat mett või agaavisiirupit
  • 1 sl soola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Värsket hakitud peterselli

Valmistamine:

  1. Sega kõik marinaadi koostisosad kausis kokku.
  2. Lisa tükeldatud liha ja sibularattad marinaadi sisse.
  3. Masseeri liha ja marinaadi käte vahel mõne minuti jooksul, et maitsed paremini imenduksid.
  4. Kata kauss ja lase külmikus seista vähemalt 4 tundi või üle öö.

Jogurti-sinepimarinaad

Ideaalne kana ja sealiha marineerimiseks. Kogus sobib umbes 1 kg liha valmistamiseks.

Koostisosad:

Valmistamine:

  1. Sega kõik marinaadi koostisosad kausis kokku.
  2. Kontrolli maitset – marinaad peaks olema soolane, hapukas ja kergelt magus.
  3. Lisa liha. Masseeri liha ja marinaadi käte vahel mõne minuti jooksul, et maitsed paremini imenduksid.
  4. Lase seista külmikus paar tundi või üle öö.

Vürtsikas aasiapärane marinaad

Sobib kana, sealiha, kala ja ka köögiviljade marineerimiseks. Kogus sobib umbes 1 kg liha valmistamiseks.

Koostisosad:

Valmistamine:

  1. Sega kõik marinaadi koostisosad kausis kokku.
  2. Kontrolli maitset – marinaad peaks olema tasakaalus soolase, magusa, vürtsika ja hapukate maitsetega.
  3. Lisa valitud liha, kala või köögiviljad.
  4. Lase külmikus maitsestuda paar tundi või üle öö.
Tagasi üles