TV3: sotsiaaltöötaja kardab elektriautoga teele jääda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Mihkel Maripuu

Täna said esimesed elektriautod kätte väiksemate omavalitsuste sotsiaaltöötajad, kellest mõni polnud uuest autost sugugi vaimustuses.

Sotsiaaltöötajad ja vallavanemad said kolmveerand tundi koolitust, kuidas elektriautodega ümber käia ning seejärel kirjutati alla paberitele ja saadi võtmed kätte, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Autoga saab sõita 120 kilomeetrit ja Käru vallavanem Elari Hiis, kelle kodutee oli 90 kilomeetri pikkune, ütles, et pole kindel, kas masin selle läbida suudab.

Ka Nõva vallavalitsuse sotsiaaltöötaja Maire Koppelmaa jäi elektriauto suhtes tõrjuvaks. «Eriti vaimustuses küll ei ole, hirm on ikka,» rääkis ta ja ütles, et kardab kõige rohkem autoga teele jääda.

Ometi võtab Koppelmaa auto juba homme kasutusse. «Homme tuleb käia Haapsalus, vaatame, kas saame edasi-tagasi,» ütles ta.

Silberauto Mitsubishi sõiduautode müügidirektor Üllar Born aga vallajuhtide ja sotsiaaltöötajate kõhklusi ei jaganud ja viitas sellele, et Tallinnas ja Tartus, kus sotsiaaltöötajad juba elektriautosid kasutavad, pole suuri probleeme ilmnenud.

«Esimesed kogemused on ju päris head ja kõik see, mida oodati, et tuleb talv ja mis hirmsat kõik juhtub, kõik jäi olemata. Jah, natuke oli paari autoga probleeme, aga tänaseks on need probleemid ja nende põhjus kõrvaldatud, nii et jääme põnevusega ootama järgmist talve,» rääkis ta.

Kokku jagatakse omavalitsuste ja sotsiaaltöötajate vahel laiali 507 elektriautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles