Kohus mõistis kaasliikleja surma põhjustanud veokijuhi süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Lääne-Virumaal
Liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Viru maakohus karistas neljapäeval tingimisi vangistusega veokijuhti, kes põhjustas tunamullu sügisel kaasliikleja elu nõudnud liiklusõnnetuse.

Kohus mõistis 58-aastase Oleksandri süüdi ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes inimese hukkumine, ning karistas teda lühimenetluse korras ühe aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Lisakaristusena võttis kohus Oleksandrilt kaheks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse, samuti peab ta hüvitama menetluskulud ning kannatanule põhjustatud varalise kahju.

Raske õnnetus juhtus 2010. aasta 23. oktoobri öösel Lääne-Virumaal Tallinna-Narva maantee 103. kilomeetril, kus Scania veokiga ees vasakpöördeks peatunud bussist mööda sõitma asunud Oleksandr keeras vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu tulnud Mercedes Vito väikebussiga. Rängas kokkupõrkes sai Mercedese juht surma.

Kui kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur Oleksandrile süüdistuse inimelu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustamises, mille tingis liikluseeskirjade teadlik eiramine, siis kohus mõistis mehe süüdi leebema paragrahvi järgi ehk õnnetuseni viinud liikluseeskirjade eiramises ettevaatamatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles