Suletud Puhja komando pealik: meeste meeleolu on kurb

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhja komandos rivistati täna kurva päeva puhul mehed üles ja lõigati lahti kringel.
Puhja komandos rivistati täna kurva päeva puhul mehed üles ja lõigati lahti kringel. Foto: Margus Ansu

Hommikul kell 8.00 lõpetas 24-tunnine vahetus Puhja päästekomandos oma töö ja see jäi seal ka viimaseks. Täna sulgeb oma uksed 9 päästekomandot üle Eesti.

Kuigi päästeamet ei lubanud suletavate komandode päästjatel teha leinaseisakut, mille jooksul undaksid ka alarmseadmed, on viimane päev siiski pidulik.

Puhja päästekomando pealiku Kaido Õunapuu sõnul kogunesid täna hommikul komandosse peale päästjate ka vallajuhid ja päästeameti esindajad. Jagati meeneid, peeti kõnesid, söödi kringlit ja võeti pidulikult maha lipp.

«Meeste meeleolu on kurb, sest enamus mehi on siin üle kümne aasta tööl olnud ja oma hinge siia pannud,» kirjeldas Õunapuu toimuvat. Nimekirjas oli kaheksa meest.

«Seitse jätkab teises komandos,» teadis Õunapuu, kes ise töötab selle aasta algusest Tartus vanemoperatiivkorrapidajana. «Üks loobus, kuna talle pakkumine ei sobinud.» Tööd pakuti kümmekond kilomeetrit kaugemal Elvas või veelgi kaugemal Tõrvandis.

Õunapuu hinnangul oleks Puhjale vaja vabatahtliku komandot, kuid hetkel ei ole teada, et midagi sellist tekiks. «See peaks olema Puhja elanike poolne initsiatiiv,» sõnas ta.

Täna suleti Palamuse, Võnnu, Emmaste, Leisi, Puhja, Puka, Saku, Võsu ja Kanepi päästekomando.

Selle tulemusel saavad aasta lõpus aastaringse elupäästevõimekuse järgmised komandod: Järvakandi, Narva-Jõesuu, Tõrva, Vändra, Kunda, Mustla, Otepää, Räpina, Vastseliina, Häädemeeste, Kärdla, Pärnu-Jaagupi, Alatskivi, Antsla, Mustvee, Tabivere, Kihelkonna, Kilingi-Nõmme, Koeru, Kohila, Käina, Orissaare, Risti, Mõniste, Aravete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles