Savisaar: Ojuland hävitab parlamentarismi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar
Vilja Savisaar Foto: Mihkel Maripuu

Vilja Savisaare sõnul tõi Kristiina Ojuland arupärimiste aja vähendamisega Eesti parlamenti diktatuuri.


«Kristiina Ojulandi tänane käitumine on ennekuulmatu opositsiooni ahistamine ning täiesti lubamatu rünnak demokraatia vastu, mis seab kahtluse alla Eesti parlamentarismi,» lausus riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar.

Tänasel riigikogu erakorralisel istungil vähendas reformierakondlane, riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland ainuisikuliselt langetatud otsusega arupärimiste sisseandmise aega kõigest ühe minutini.

«See on esimene kord taasiseseisvunud Eestis, kui riigikogu liikmete sõnaõigust niivõrd nahaalsel viisil piiratakse. Ojuland püüab 17 aastat hästi toiminud parlamenditööd Reformierakonnale meelepäraseks - mittedemokraatlikuks - muuta,» sõnas Savisaar.

«Jääb üle ainult loota, et tegemist pole suuremat sorti poliitiliste repressioonide algusega ning Eesti Vabariik ei muutu autoritaarseks riigiks, kus sellist sõna nagu «opositsioon» ei tunnistata ja ruumi on vaid ühele parteile. Ojuland tõi diktatuuri Eesti parlamenti,» lõpetas Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles