Tallinnas langeb soojuse hind veebruaris 7,2 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks soojusallikas on radiaator.
Üks soojusallikas on radiaator. Foto: Andres Teiss.

Suurt osa Tallinnast soojusenergiaga varustav AS Tallinna Küte kinnitas veebruari soojusenergia hinnaks 863,78 krooni megavatt-tunni kohta ilma käibemaksuta, mis on 7,2 protsenti vähem ja,anuari hinnast.


Tallinna Kütte klientidele on sel aastal soojuse müügihind langenud ligi 16 protsenti.


Kütusehindade langustendentsi ja dollari senise vahetuskursi jätkudes peaks kaugküttesoojus odavnema Tallinnas ka märtsikuus, teatas Tallinna Küte.

Soojuse hind muutub konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemi alusel, mille peamisteks komponentideks on maagaas ja sisseostetav soojus. Hinnakomponentide muutmisel muutub ka soojuse hind, selgitas ettevõtte esindaja.

53 protsenti müüdavast soojusest ostab Tallinna Küte Eesti Energiale kuuluvast Iru Elektrijaamast ja ühe protsendi teistelt soojustootjatelt. 46 protsenti müüdavast soojusest toodab Tallinna Küte katlamajades ise. Soojuse tootmiseks ostab Tallinna Küte Eesti Gaasilt maagaasi.

Tallinna Küte varustab soojusega kahte kolmandikku pealinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles