Võidupüha paraad Pärnus tuleb taasiseseisvusaja suurim

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha paraad ja maakaitsepäev.
Võidupüha paraad ja maakaitsepäev. Foto: Margus Ansu

Kaitseliit korraldab võidupüha paraadi tänavu Pärnus ja sellest tuleb kõige suurem võidupüha paraad taasiseseisvunud Eestis.

23. juunil toimuval paraadil on rivis üle 1500 inimese. Pärnu keskväljakul rivistuvad üles üksused pea kõikidest Kaitseliidu malevatest, Naiskodukaitse kompanii ning kodutütarde ja noorte kotkaste vähendatud kompaniid. Lisaks võib rivis näha ka Tallinna riigikaitseõpilasi. Taktsammu hoiavad Kaitseliidu koondorkester, kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveameti orkester, teatas kaitseliit.

21. - 23. juunini võib linnas näha sõdureid, relvi, sõjatehnikat, joosta võidupüha maratonil, nautida sõjaväeorkestrite muusikat ning muuhulgas võtta osa ka meeleolukast kultuuriprogrammist ja nautida sõdurisuppi.

Võidupüha sündmused Pärnus saavad alguse 21. juunil Watergate veefestivali avamisega Vallikääru jalakäijate silla juures. Toimub ka suve avamise gala ja suvepealinna tiitli üleandmine. Muinastuli süüdatakse Vallikäärus orienteeruvalt kell 21 ja saadetakse seejärel rongkäiguga hoiule Eliisabeti kirikusse.

22. juunil tuuakse Toris süüdatud mälestustuli koos Võidupüha maratoniga Pärnusse.

22. juunil toimuvad Rüütli platsil Võidupüha maratoni lastejooksud.

Maakaitsepäeval, 23. juunil saab lisaks kell 11 algavale paraadile vaadata kell 9 võidutule süütamist, Vabadussõjas langenute mälestamist ja tuletooja medalite kätteandmist Eesti Vabariigi väljakuulutamise mälestusmärgi juures Rüütli platsil.

Pärast paraadi on sadama kail avatud kaitseväe ja Kaitseliidu lahingutehnika näitus, lisaks saab samas vaadata ka mereväe laevu Ristna ja Tasuja. Kaitseliidu ja kaitseväe orkestrite kontserti ning Pärnumaa võidutulede jagamist saab Vallikäärus jälgida kell 14.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles