ERR.ee: Haapsalu sanatoorne kool ei suuda tagada laste taastusravi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu Sanatoorse Internaatkooli direktor Jaak Paesüld.
Haapsalu Sanatoorse Internaatkooli direktor Jaak Paesüld. Foto: Ain Protsin/Postimees

Haapsalu sanatoorne internaatkool, kus õpib 120 keha- ja vaimupuudega last üle Eesti, ei suuda eelarvekärbete tõttu tagada õpilaste taastusravi.


Kooliaasta alguses sai valmis Haapsalu sanatoorse internaatkooli uus juurdeehitus, kuid nüüd ei suudeta täita koolile põhimäärusega pandud eriülesannet, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kooli direktor Jaak Paesülla sõnul on ligi 10 protseniline puudujääk praegu õhus, mida kool oma vahenditega katta ei suuda. «Ja üks mitte eriti hea võimalus on tõepoolest, et kogu kollektiiv lepib kokku ja on siis mõnel koolivaheajal tasuta puhkusel,» selgitas Paesüld.

Kooli toimetulekuklassi õpetaja Terje Kurismann ütles, et õpetajate hulgas on erinevaid seisukohti.

Rahapuudus sunnib kooli ilmselt vähendama klassikomplektide arvu, juba on kärbitud ka tugiteenuste mahtu, loobutud on kooliarsti teenusest.

Haridus- ja teadusministeeriumist öeldi, et kui koolijuht esitab ministeeriumile säästukava, saab hakata lahendusi otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles