Tabivere vallavolikogu liikmed loobusid hüvitisest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tabivere vallavolikogu liikmed võtsid otsustasid Jõgevamaal esimesena loobuda igakuisest hüvitisest.


Tabivere vallavolikogu esimees Kajar Lember esitas volikogusse eelnõu endale makstava 3000 kroonise kuuhüvitise kaotamise kohta. Volikogu istungil otsustasid oma hüvitisest aga loobuda kõik saadikud.

«Koalitsioonierakonnad räägivad küll solidaarsusest eelarvere kärpimisel, kuid omavalitsuste vaatevinklist asjad sellised pole. Kui riigieelarves kärbitakse keskmiselt 7-8 protsenti n-ö solidaarselt, siis omavalitsused kaotavad eelmise aastaga võrreldes 14,9 protsenti oma tuludest. Kohalike omavalitsuste eelarvetest kärbitakse üle kahe korra rohkem, kui keskmine kärbe ja selline kohalike eelarvete tulude vähendamine võib viia mitmed vallad ja linnad pankroti äärele,» ütles Kajar Lember.

Tema sõnul sundiski majanduslikult keeruline olukord Tabivere vallavolikogu liikmeid igakuisest hüvitisest loobuma.

«Eelmisel volikogu istungil püüdsime oma kärpeid teha tegevuskulude ülevaatamise ja kokkutõmbamisega. Põhjusel, et Tabiveres on maakonna keskmisest madalamad palgad ja seetõttu püüdsime eelarvet tasakaalu ajada ilma volikogu liikmete «rahakotti minemata». Et aga oma viimase otsusega Eesti valitsus vähendas nii tasandusfondi vahendeid kui ka laekuvat tulumaksu kokku üle 600 miljoni, tuli ka meie volikogus kokku hoida volikogu liikmete hüvitiste arvelt,» ütles Lember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles