Reformierakond ei ole Äripäeva vastu hagi veel esitanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonnas nagu ka teistes parteides on liikmemaksu tasumine liikmete põhikirjast tulenev kohustus.
Reformierakonnas nagu ka teistes parteides on liikmemaksu tasumine liikmete põhikirjast tulenev kohustus. Foto: Andres Haabu / Postimees

Reformierakond ei ole veel kohtusse esitanud hagi Äripäeva vastu, mida peaministripartei lubas mai lõpus teha.

Küsimusele, kas hagi on esitatud ja mida selles täpselt nõutakse, vastas Reformierakonna avalike suhete juht Silve Pukk e-kirja teel lühidalt, et hagi on koostamisel ja see esitatakse esimesel võimalusel.

Äripäev kirjutas 30. mail, et Reformierakonna kolme viimast valimiskampaaniat on alates 2009. aastast aidanud teha teha isik või isikud, kes varjavad end avalikkuse eest Šveitsis asuva privaatpanga Bank Julius Baer ja Co Eesti pangakonto taha.

Äripäev  märkis, et Reformierakonna kampaaniat on aidanud teha Fidenter OÜ, mille ainus juhatuse liige on reformierakondlane Remo Tiigirand. Ta oli ka Fidenteri omanik kuni 2008. aasta lõpuni. Ühtlasi on ta Reformierakonna juhitava Kodanikuhariduse sihtasutuse ainus juhatuse liige. Selle sihtasutuse ametlikuks aadress kattub tundmatule omanikule kuuluva Fidenteri aadressiga.

Äripäev  kirjutas, et näiteks hakkas avalikkuse eest end varjava investori firma 2008. aasta lõpust kirjastama ajalehte Paremad Uudised ja ajakirja Reformikiri. Enne Fidenteri minekut avalikkusele tundmatu investori kätte ei olnud ettevõttes erilist majandustegevust. Ettevõtte kõrgaeg oli 2009. aastal, kui toimusid kohalike omavalitsuste valimised, siis ületas Fidenteri käibe seitse miljonit krooni.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ütles 31. mail, et Reformierakond läheb Äripäeva vastu kohtusse seoses lehes ilmunud erakonna liikme Remo Tiigiranna ettevõtte ja Reformierakonna suhteid kajastava artikliga.

«Äripäev valetab, kui ta ütleb, et mina valetan. Kogu see asi leiab lahenduse kohtus. Reformierakonnal ei ole varjatud annetust Remo Tiigirannalt. Tiigirand ei ole variisik, tal ei ole probleeme kontodega ja ta ei ole Reformierakonna toetaja olnud. Tiigirand on pakkunud minevikus Reformierakonnale turuhinnaga teenust, nii nagu tänapäeval asjad turumajanduses käivad. Mingit logo või kaubamärgi mahaparseldamist ei ole olnud. Aga selle vale võtab ajaleht kohtus tagasi,» ütles ta valitsuse pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles