Suurimad võlad on keskealistel tallinlastel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Tallinna linnakantselei tellimusel äsja valminud uuringu tulemustest selgub, et suurimad võlgnikud on keskealised eestlased.


Avatud Ühiskonna Instituudi läbi viidud uuringust selgub, et kõige suurem võlakoormus on 30-39-aastastel tallinlastel, kirjutab linnavalitsuse ajaleht Stolitsa.

30-39-aastaste vanusegrupis omakorda torkab silma see, et eestlastel on suuremad võlad kui teiste rahvuste esindajatel. Autoliising on 42 protsendil eestlastest ja 23 protsendil vene keelt kõnelevatest tallinlastest. Teisel kohal on eluasemelaen, mille makseid tasub 35 protsenti küsitletud eestlastest ja 19 protsenti mitte-eestlastest.

Vanusegrupis 20-29 aastat on olukord ajalehe andmetel vastupidine - venekeelse elanikkonna laenukoormus on eestlaste omast tunduvalt suurem.

Suurim laenuliik on õppelaen, mida on võtnud 37 protsenti venelastest ja 30 protsenti eestlastest. Populaarsuselt teine on autoliising, mida maksavad 21 protsenti venelastest ja 15 protsenti eestlastest. Kolmandal kohal on tarbimislaenud, mida on võtnud 16 protsenti venelastest ja kaheksa protsenti eestlastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles