SDE lubab valimisteks võetud laenu aasta lõpuks tagastada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) lubab aasta lõpuks tagasi maksta mulluste riigikogu valimiste eel võetud laenu.

SDE mullusest majandusaasta aruandest selgub, et valimiskampaania rahastamiseks otsustas erakonna juhatus võtta Swedbankilt nii pikaajalise kui lühiajalise laenu kogusummas 356 735 eurot, mida käendavad 10 juhatuse liiget. Eelmisel aastal tagastati laenudest 113 439 eurot.

Erakonna kinnitusel pole laenude tagasimaksmisel tõrkeid tekkinud ning praeguseks on esitatud pangale ka taotlus tagastada pikaajalisest laenust 80 000 eurot enne tähtaega. Ühtlasi kinnitas partei, et kavatseb tagastada kogu pikaajalise laenu ennetähtaegselt veel sel aastal. Jaanuari alguseks tuleb erakonnal tagasi maksta ka lühiajaline laen.

Mullu märtsis toimunud riigikogu valimiste kampaania läks SDE-le maksma 685 235 eurot, millele lisandus 45 171 eurot kandidaatide valimiskuludena. Peale laenu kasutas erakond arvete maksmiseks eraisikute annetusi ning kandidaatide isiklikke vahendeid.

Valimistel suurendas erakond oma esindatust parlamendis kümnelt 19 liikmeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles