Tallinna randades saavad väikelapsed taas randmepaelad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Liis Treimann

Tallinna randades on ka tänavu kasutusel laste randmepaelad, mida lapsevanemad saavad rannavalvuritelt randa tulles oma väikelaste jaoks küsida ja mis võimaldavad kaotsimineku korral kiire kontaktivõtu lapsevanemaga.


G4Si rannavalve jagab Tallinna avalikes supelrandades väikelaste vanematele silmatorkavaid oranže paberist randmepaelu, millele saab kanda lapsevanema kontakttelefoni numbri ja lapse nime, teatas Raepress. Randmepaelu saab valvepunktides tasuta.

«Kui esimesel aastal telliti paelu tuhatkond, siis aastatega on nõudlus nende järele tõusnud ning tänavune tellimus on kolm tuhat, mis peaks vajaduse katma,» ütles Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja asetäitja Ene Tomberg.

Tallinnas on viis avalikku randa: Stroomi, Pirita, Kakumäe, Pikakari ja Harku, kus tegutseb iga päev kokku 19 G4Si rannavalvurit. Kõige rohkem külastajaid oli pealinna randades mullu juuni ja juuli lõpunädalatel, mil tippajal loendati Pirita rannas ligi 12 000 ning Stroomi rannas ligi 10 000 suvitajat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles